yamaha_demo_tour




Eicma 2006

Kapitoly článku

Španělská značka Rieju z Figueras u Girony nepředstavila na výstavě nijak závratně velkolepou expozici. O to více však přivezla do Milána svých strojů. Z produkce bylo k vidění snad vše. Z novinek je třeba vyzdvihnout především model Tango 125, který byl k vidění již před měsícem v Kolíně nad Rýnem. Zde se navíc představil i ve slabší verzi v objemu 50 ccm, nám s dobře známým motorem Minarelli AM6, se kterým jsme měli tu čest již v testu u modelu RS2 Matrix Pro. Motocykl samotný je úsměvně podle výrobce určen pro kohokoliv ve věku 16-99 let. Je pravdou, že jednoduchou koncepcí ho stěží někam přímo zařadit.







Nebylo by to Rieju, kdyby nenabízelo k tomuto modelu i verzi, lépe řečeno kit, s označením “Pro”. Mě osobně však přineslo radost především představení enduro řady MRX v nových objemech 450-250 ccm. Jak výrobce uvádí, jedná se o projekt, který započal před dvěma lety za účelem výroby sportovního enduro stroje s těmi nejlepšími komponenty. Proto bylo údajně dbáno při vývoji stroje na důraz a požadavky jezdců. Důkazem budiž v předu použitá převrácená vidlice Marzzochi a vzadu odpružení značky Öhlins. O kvalitní zastavení se starají brzdiče Brembo. Za pohonné jednotky byly nakonec vybrány jednoválcové motory z Yamaha WR 450 a 250 DOHC s 5-ventilovou technikou. Nezbývá než dodat, že v tomto podání to bude zcela jistě mazec a to nejen finanční.




Dalším modelem, který je třeba v nabídce značky zmínit, je sportovní RS2 125 Pro. Tento stroj sice již není bezprostřední novinkou, verze Pro tedy ano, ale naší pozornost si zcela jistě zaslouží také. Je vybaven 125 ccm čtyřtaktním vzduchem chlazeným motorem Yamaha a používá odpružení Showa, brzdové kotouče Galfer, plasty Polisport, pneumatiky Michelin. Stroj bude k dispozici v žluté, modré a zelené barvě. Cena základního modelu RS2 125 by se měla v přepočtu pohybovat někde kolem 85 000 Kč.




Nabídku této špaňelské firmy lze hodnotit celkově, co se nabídky týče, velice kladně. Proto pokud jsou 125ccm právě ve vašem hledáčku, Rieju by Vám v seznamu rozhodně neměla chybět.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist