globalmoto_duben_nolan




Eicma 2006

Kapitoly článku

Yamaha ví, jak udělat Italům radost. Sice v Miláně nepředvedla očekávané znovuzrození V-Maxe, zato v tomto ráji skútrů představila nový model X-City 250.

X-City 250


Silné skútry s velkými koly se v současné době vezou na vlně zájmu, protože kombinují praktickou využitelnost a bezpečný a svižný pohyb v rychlém provozu i krátkých přejezdech po dálnicích. Ze strany Yamahy jde o rychlou odpověď na výzvu konkurence - konkrétně na představenou Hondu SH300i v Kolíně.




Design navazuje na styl Yamaha uvedený modelem Versity, ale předek není tak robustní a linie jsou podle mého o dost uhlazenější a líbivější. Zvýšenou užitnou hodnotu představuje podsedlový prostor, kam by se měla pohodlně vejít helma nebo notebook.




X-City sedí na kolech 16" s obutím 120/70 vepředu a 15" s pneu 140/70 vzadu. Relativně široké pneumatiky byly zvoleny nejen kvůli dobré přilnavosti, ale také pro jejich přínos při tlumení nerovností, především na dlažebních kostkách v centrech měst. Diskové brzdy s přední pneu 120 by toho tedy měly ubrzdit stejně jako klasický motocykl.


Čtyřdobý vodou chlazený jednoválec o objemu 249 ccm s elektronickým vstřikováním splňuje emisní normy EU3, má maximální výkon 21 koní při 7500 ot/min s nízko posazeným krouťákem 21,5 Nm při 5800 ot/min. Mezi další novinky na stánku Yamahy patřil mírně inovovaný skútr Majesty 400 s ABS a barevná variace Night Max maxiskútru T-Max.

Majesty 400 ABS







T-Max Night Max










Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist