yamaha_mt09




Na výstavu do Milána?

Za dva týdny vyrážíme nafotit a natočit italské krásky - to jest nové modely motocyklů, ale i ty dvounohé, které na nich budou svůdně posedávat. A co vy, nepojedete se také podívat na největší výstavu motocyklů? Znovu přinášíme přehled informací o výstavě i pár základních rad k cestě do Milána.

Pár čísel pro ty, kteří ještě váhají - jestliže naše jarní pražská výstava se koná na přibližně 9 000 m², pak vězte že v Miláně na vás čeká 65 000 m² a k tomu ještě 75 000 m² venkovních ploch pro testovací jízdy. Počet vystavovatelů, který v Praze činí 230, je v Miláně k dnešnímu dni 1 358. A to vše v krásných moderních pavilónech, které byly otevřeny teprve před třemi lety. Kromě venkovních jízdních ploch bude letos v provozu i kino, kde si můžete zajít odpočinout a shlédnout nějaký pěkný motorkářský film. No a když si k tomu uvědomíte, že Itálie je domovskou půdou desítek motocyklových značek a všechny předvedou nějakou zajímavou novinku... zkrátka myslím že takový zážitek by alespoň jednou měl každý vyzkoušet.




Většinu informací už jsme podrobně popisovali po loňské výstavě zde, ale přesto ještě znovu popíšu cestu:

1) luxusně na dva dny = letecky

Společnost Smart-Wings už do Milána (letiště Bergamo asi 20-30 km od města) nelétá, ale na webu Sky-Europe jsem viděl ještě vcelku dost levných letenek, díky kterým vás zpáteční letenka vyjde pod 2000 Kč. Linka létá ráno z Prahy a večer zpět, takže čistě teoreticky by se to dalo stihnout i za den, to je ale nesmysl. Miláno určitě stojí alespoň za večerní procházku a slušný hotel v centru Milána se dá sehnat již od 30 E (například venere.com, hostelitaly.net, hostelbookers.com...), hostely i pod 20 E. Celý výlet i s jednou nocí v krásném historickém Miláně vás vyjde do 4tis korun.


Ještě popis cesty z letiště: Na letišti sednete do kyvadlového autobusu do Milána (10 Eur), tam přesednete na metro (1,5 Eur) a dojedete na konečnou stanici červené linky M1, Rho - Fiera a eskalátory vás vyvezou rovnou před pokladny výstaviště. Celá cesta trvá přibližně hodinu.

2) levněji to nejde = autem

Přes Mnichov je to z Prahy zhruba 900 kilometrů - nic co by se nedalo přes noc v autě zvládnout. Dá se jet přes Brener nebo přes Švýcarsko, obě trasy vyjdou časově i finančně přibližně stejně - ve Švýcarsku se platí roční dálniční známka, v Itálii zase dálnice a Brenerský průsmyk. Pokud se domluví 4 lidi a pojedete bez spaní v hotelu - na noc se střídáním řidičů, vyjde to jednoho přibližně na 1500 Kč. Příjezd na výstaviště je na všech dálnicích kolem města perfektně značený - stačí sledovat ukazatele Fiera Milano. Pozor, na výstavišti se platí nechutně vysoké parkovné cca 16 Eur za den ;-( Pokud byste rádi vyrazili a nevíte s kým, zkuste se na konci října domluvit a dát dohromady posádku auta na diskuzním fóru .

Otevírací doby a vstupné

Od čtvrtka 8. listopadu do neděle 11. listopadu 2007, denně 10-18:30 hod, v pátek 9. listopadu až do 22:00. V pátek 9 listopadu mají navíc slečny vstup zdarma!
Celodenní vstupenka stojí 18 EUR.

Webové stránky výstavy

www.eicma.it Z výstavy pro vás budeme samozřejmě připravovat online reportáže a následně již tradičně velké přílohy s fotogaleriemi a nově také doprovodnými videoklipy.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist