globalmoto_kveten





Téma: Recept na hermouše
8.1.2019 v 14:35
Zima v plným proudu a mně se pod ruce dostala hromada hermelínů a tak se naskýtá otázka co s nima?
Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 09:10 | Nahoru | #31

GL1 píše: olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla



je to vazne dobry. Na Kladně to dělá firma Kašša a je to fakt hodně dobrý. Když to někam přivezu, tak to okamžitě zmizí.
"Co to je?...to jsou tvarůžky?...ty vole....Tak jeden teda zkusim......Si děláš prdel !!. Ty krávo. Kdes to sehnal?"

Mimochodem dělají i nakládaný "blatacky zlato". Neskutecnej narez. Kdo jste z okoli Kladna, tak doporucuji vyzkouset.

Tvaruzky


Beru od nich "Párty mix I" (syreček, niva, blaťácké zlato)

Recept na hermouše

10.1.2019 v 09:32 | Nahoru | #32
Tady jsem našel ten recept, podle kterého je dělám já (tedy většinou dělám 3 násobné množství):

300 g olomouckých tvarůžků • 2 větší cibule • 1 lžičku pálivé mleté papriky • 1 lžičku sladké mleté papriky • 4 stroužky česneku• 2 chilli papričky • 200 ml kvalitního oleje • 10 zrnek celého pepře • 1 bobkový list • 4 kuličky nového koření

Postup:

Uleželé tvarůžky nakrájíme na menší kousky, cibuli na půlkolečka, česnek na slabé plátky, feferonku nasekáme na jemno. Do oleje dáme koření (bez mleté papriky), česnek a feferonky a zahřejeme ho na 80 °C na pět minut a necháme vychladnout. Uvolní se silice a vůně koření přejde do oleje. Tvarůžky promícháme s mletou paprikou a cibulí, navrstvíme do vhodné misky, zalijeme vychladlým olejem a necháme uležet v chladu zhruba týden.

A je to pecka

2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

10.1.2019 v 09:45 | Nahoru | #33
Zajímavé je, že přípravy takovýchto specialit dělají většinou (i v mém okolí) chlapi. Baby se do toho moc nehrnou. Jak to máte u vás?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 09:49 | Nahoru | #34
FILODENDRON> stejny ani udit se jim moc nechce
jak tam zensky nemaj presne napsany 10dkg toho, 15dkg tamtoho, tak se do toho moc nehrnou

(reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 09:56 | Nahoru | #35

Jarrinn píše: je to vazne dobry. Na Kladně to dělá firma Kašša a je to fakt hodně dobrý. Když to někam přivezu, tak to okamžitě zmizí.
"Co to je?...to jsou tvarůžky?...ty vole....Tak jeden teda zkusim......Si děláš prdel !!. Ty krávo. Kdes to sehnal?"

Mimochodem dělají i nakládaný "blatacky zlato". Neskutecnej narez. Kdo jste z okoli Kladna, tak doporucuji vyzkouset.

Tvaruzky


Beru od nich "Párty mix I" (syreček, niva, blaťácké zlato)



jj, s tímhle souhlas, taky to bereme na každou párty ale ten syreček jsem zatim nezkoušel, tak to budu muset napravit

Recept na hermouše

10.1.2019 v 11:20 | Nahoru | #36
Tak nez doma nalozim svoje, dnes na obede jsem si dal nakladanej hermos, s tymianem a svestkovou omackou + rozpecena bagetka. Mooc dobry ro bylo.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 11:53 | Nahoru | #37

FILODENDRON píše: Zajímavé je, že přípravy takovýchto specialit dělají většinou (i v mém okolí) chlapi. Baby se do toho moc nehrnou. Jak to máte u vás?


Ženám to smrdí

(reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 12:38 | Nahoru | #38
Gahan37> matce mojich dětí utopenci voněli, ale nejedla je

(reakce na) Recept na hermouše

10.1.2019 v 12:45 | Nahoru | #39
[quote=Jarrinn]FILODENDRON> stejny ani udit se jim moc nechce

jo, vzpomínám si, udil můj táta, "studeným kouřem", celý zařízení měl v mírném kopci, od topeniště zakopanou rouru (cca 7metru ) šikmo nahoru a až tam "uzeniště"

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

11.1.2019 v 12:51 | Nahoru | #40

GL1 píše: olomoucký mám taky rád, ale stačí mi "klasický", nakládaný, to už bude síla



a co teprv taková kunda...

2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

11.1.2019 v 15:50 | Nahoru | #41


Tak konečně jsem se k tomu dostal.
Hermelíny jsem rozkrojil podélně, na obě strany jsem dal sladkou papriku s medvědí tlapou, na husto vyskládal plátky česneku a jednu stranu potřel mletýma chilli papričkama v oleji. Celé přiklopil, rozkrájel na osminky a se špejlama skládal do flašky. Každou vrstvu proložil třema "extra pálivýma" feferonkama a sušenými rajčaty.
Uvidíme za týden, asi je nechám jen v ledničce, protože už byly docela rozjetý
První pokus, příště s cibulí a koření/papričky upravím podle chutí této várky.

Všem díky za tipy, hodně mi pomohly. Jsou to nějaký 250g hermelíny, možná večer udělám ještě takový ty malý camemberty v modrý krabičce z kaufu.

Naposledy editováno 11.01.2019 15:51:54

Recept na hermouše

11.1.2019 v 17:27 | Nahoru | #42
Tohle je aspoň téma

Recept na hermouše

11.1.2019 v 19:21 | Nahoru | #43
super téma....až nebudu tak líný, tak určitě něco z receptů zkusím zatím se dostanu tak max. k tomu abych to vytáhl z lednice hodinu před konzumací, nakrájel a sežral

2 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

12.1.2019 v 00:19 | Nahoru | #44
Já jsem se v týdnu navnadil, a dneska provedl. Teď se ty dva tejdny udržet

Nálev je z litru a čtvrt piva, dvaceti lžic cukru, asi čtvrt litru octa, pěti lžiček soli, bobkový list, nové koření a celý pepř. Buřty lešanské, 82% masa, promazané hořčicí smíchanou s mletým pepřem, proložené cibulí a feferonkou. Zbytky cibule a feferonky volně ložené mezi vrstvami, a byť to nevypadá, cibulí se vešlo celkem sedm velkých. I tak ji mám raději v buřtu, než loženou volně, ale prostě musí být.



Naposledy editováno 12.01.2019 00:27:51

(reakce na) Recept na hermouše

12.1.2019 v 00:29 | Nahoru | #45

Gahan37 píše: Ženám to smrdí



Když si to pravidelně myjou, tak ne

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

12.1.2019 v 00:59 | Nahoru | #46
PlusOne> doprdele tu fotku jsi sem davat nemusel. Zejtra jedu pro spekacky

Recept na hermouše

12.1.2019 v 01:07 | Nahoru | #47
Jak uz jsem psal nakladane hermeliny mi moc nejedou (utopenci ano ), delate veprove/hovezi konzervy ? Veprovek jsem uz par udelal, chtel bych zkusit hovezi , nejaky fajn recept ?

(reakce na) Recept na hermouše

12.1.2019 v 01:19 | Nahoru | #48

Deyva píše: a co teprv taková kunda...


myslis tvaruzkovou kundu?
http://bruxy.regnet.cz/kunda/
bohuzel to asi nikde neni v nejakym lepsim formatu. Tenkrat strahovaci pobavili celej CVUT

(reakce na) Recept na hermouše

12.1.2019 v 01:23 | Nahoru | #49
zdenda204> mas to moc pekny

1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

13.1.2019 v 21:25 | Nahoru | #50
Kdo má rád nakládaný balkánský sýr, tak tady je jeden jednoduchý recept. Je to fakt mňamka.

1) Nakrájím balkán na větší kostičky.
2) Dám do misky a zasypu je zelenými a černými olivami v poměru 1:1 (používám ty Franz Josef).
3) Dále přidám prolisovaný česnek a celé to zasypu provensálským koření.
4) Pořádně to promíchám a nasypu do zavařovací sklenice.
5) Celé to zaliju olivovým olejem a nechám v ledničce tak 3 - 4 dny proležet.
6) Dá se to jíst jen tak nebo se to dá přidat do nakrájeného římského salátu. K tomu salátu doporučuji přidat nálev z balsamika + nějaké salátové koření dle chuti.

(reakce na) Recept na hermouše

13.1.2019 v 23:42 | Nahoru | #51

Jarrinn píše: PlusOne> doprdele tu fotku jsi sem davat nemusel. Zejtra jedu pro spekacky



Nemusel, no Ale má to vědět akorát manželka? Fejsíček nemám, tož jsem to jebnul sem, sem se to hodilo

(reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 01:56 | Nahoru | #52
zdenda204> Zdá se, že jsou hermouši dost napěchovaní, dal bych jim trochu víc volnosti, přesto budou mňankovní

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 08:06 | Nahoru | #53
PlusOne> ....Nálev je z litru a čtvrt piva.....

to mě zajímá, dáváš pasterizované nebo "živé" ?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 08:49 | Nahoru | #54
GL1> Dávám normální jedenáctku Zkoušel jsem i tmavé, to není potřeba tolik doslazovat, ale obyč světlé je víc, než OK. A co jsem nezmínil, nálev se vaří - recept je na předchozí straně....všechno smíchat, dovést k varu, pět minut povařit, a nechat vychládnout.

Naposledy editováno 14.01.2019 08:54:15

(reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 10:23 | Nahoru | #55
PlusOne> Dík, tak to příště zkusím, z nálevem už laboruju hodně dlouho, viz #24
Docela jsem zvědavej, jak se bude chovat pivo při vaření. když dělám svařák, tak u toho stojím, a jakmile přijde k varu, okamžitě odstavuju, je to na vteřiny

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 11:21 | Nahoru | #56

FILODENDRON píše: Kdo má rád nakládaný balkánský sýr, tak tady je jeden jednoduchý recept. Je to fakt mňamka .

1) Nakrájím balkán na větší kostičky.
2) Dám do misky a zasypu je zelenými a černými olivami v poměru 1:1 (používám ty Franz Josef).
3) Dále přidám prolisovaný česnek a celé to zasypu provensálským koření.
4) Pořádně to promíchám a nasypu do zavařovací sklenice.
5) Celé to zaliju olivovým olejem a nechám v ledničce tak 3 - 4 dny proležet.
6) Dá se to jíst jen tak nebo se to dá přidat do nakrájeného římského salátu. K tomu salátu doporučuji přidat nálev z balsamika + nějaké salátové koření dle chuti.



Tvl. z tebe už je bydlenka

(reakce na) Recept na hermouše

14.1.2019 v 11:54 | Nahoru | #57

V_i_c_i píše: Tvl. z tebe už je bydlenka



1 reakcí na tento příspěvek Recept na hermouše

16.1.2019 v 21:07 | Nahoru | #58
Když odbočím od masa a sýrů k zelenině, poradí někdo jak na okurky rychlokvašky, kdysi jsem je párkrát dělal, přesně podle receptů.., do kameninového hrnce..,
a vždycky na hovno, pak kolega přitáhl rychlokvašky v kýblu od remalu, lepší jsem doteď nežral, od té doby (20 let zpět ) jsem je v podstatě nedělal, zkusil jsem to ještě 2x, opět na hovno, tak jsem to vzdal. Dělal jsem je pečlivě, přesně podle receptů, a stejně . A přitom tyhle okurky zbožňuju, jak je někde vidím ( nemyslím supermarkety), nikdy neodolám musím alespoň ochutnat. Tak je letos zase zkusím..

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

16.1.2019 v 21:57 | Nahoru | #59

GL1 píše: Když odbočím od masa a sýrů k zelenině, poradí někdo jak na okurky rychlokvašky, kdysi jsem je párkrát dělal, přesně podle receptů.., do kameninového hrnce..,
a vždycky na hovno, pak kolega přitáhl rychlokvašky v kýblu od remalu, lepší jsem doteď nežral, od té doby (20 let zpět ) jsem je v podstatě nedělal, zkusil jsem to ještě 2x, opět na hovno, tak jsem to vzdal. Dělal jsem je pečlivě, přesně podle receptů, a stejně . A přitom tyhle okurky zbožňuju, jak je někde vidím ( nemyslím supermarkety), nikdy neodolám musím alespoň ochutnat. Tak je letos zase zkusím..



Dám ti recept, co mám od mého otce. Mně teda vždy chutnaly.

Oprané okurky (nejlepší jsou přerostlé nakládačky nebo menší salátovky) naskládej do zavařovací 5-ti litrovky a zároveň je prokládej:

1) Vinnými listy
2) Višňovými listy
3) Koprem
4) Trochou nakrájeného křenu na kolečka

Až budeš mít plnou sklenici, tak to zalij teplou slanou vodou. Tata dává vrchovatou polévkovou lžíci soli na 0,5 litru vody.

Pak to dáš kvasit někde do tepla (třeba za okno na slunko) cca. 1 týden.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

17.1.2019 v 06:21 | Nahoru | #60
FILODENDRON> člověče, tys to asi trefil, já je totiž po zalití a zchladnutí dával do temného sklepa
přísady +/- stejné, ty listy byly sice umyté, ale čerstvě natrhané z vína a třešně, co rostly na naší zahrádce, tak jestli se nedávají nějaké upravené/ sušené/ kupované ?
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist