Téma: Recept na hermouše
8.1.2019 v 14:35
Zima v plným proudu a mně se pod ruce dostala hromada hermelínů a tak se naskýtá otázka co s nima?
Jednou jsem dostal flašku nakládaných, pikantních, který byly úplně dokonalý, ale samozřejmě nemám už nejmenší zdání co tam vše bylo.
Máte někdo tip jak je naložit? Předpokládám že se tu určitě nějaký gurmán najde, co se třeba i rád podělí, pochlubí

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

16.1.2019 v 21:57 | Nahoru | #1

GL1 píše: Když odbočím od masa a sýrů k zelenině, poradí někdo jak na okurky rychlokvašky, kdysi jsem je párkrát dělal, přesně podle receptů.., do kameninového hrnce..,
a vždycky na hovno, pak kolega přitáhl rychlokvašky v kýblu od remalu, lepší jsem doteď nežral, od té doby (20 let zpět ) jsem je v podstatě nedělal, zkusil jsem to ještě 2x, opět na hovno, tak jsem to vzdal. Dělal jsem je pečlivě, přesně podle receptů, a stejně . A přitom tyhle okurky zbožňuju, jak je někde vidím ( nemyslím supermarkety), nikdy neodolám musím alespoň ochutnat. Tak je letos zase zkusím..



Dám ti recept, co mám od mého otce. Mně teda vždy chutnaly.

Oprané okurky (nejlepší jsou přerostlé nakládačky nebo menší salátovky) naskládej do zavařovací 5-ti litrovky a zároveň je prokládej:

1) Vinnými listy
2) Višňovými listy
3) Koprem
4) Trochou nakrájeného křenu na kolečka

Až budeš mít plnou sklenici, tak to zalij teplou slanou vodou. Tata dává vrchovatou polévkovou lžíci soli na 0,5 litru vody.

Pak to dáš kvasit někde do tepla (třeba za okno na slunko) cca. 1 týden.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Recept na hermouše

17.1.2019 v 06:21 | Nahoru | #2
FILODENDRON> člověče, tys to asi trefil, já je totiž po zalití a zchladnutí dával do temného sklepa
přísady +/- stejné, ty listy byly sice umyté, ale čerstvě natrhané z vína a třešně, co rostly na naší zahrádce, tak jestli se nedávají nějaké upravené/ sušené/ kupované ?
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist