gbox_leden



Tak trochu offroad v Rumunsku

Kapitoly článku

   Ráno nás čekala námraza na motocyklech, protože v noci klesla teplota na - 3 st.. 

   Trasa opět v okolí jezera, krásnou cestou  vinoucí se pohořím přes Mieru Mare a Stefanu až k Transalpině.

   Ale den nezačal dobře, protože se opět podařilo vystřelit těsnění u Zdeňkova filtru. Závada se vyřešila tím, že se filtr demontoval a jelo se bez něj. Problém  vznikl v souvislosti s nedostatkem oleje, protože olej co jsme měli se již doplnil při předchozí poruše.

   Nezbylo nic jiného, než vzít auto a zajet do  nejbližší čerpací stanice, což bylo 75 km a dokoupit potřebný olej. Vzniklo zpoždění a tak jsme vyrazili až okolo jedné hodiny. Celý úsek byl charakteristický sjezdy a výjezdy , s pěknými výhledy. Jelo se po chvilkama po šotolině, ale většinou to byly zase šutry a v některých místech byly od vody poměrně hluboké díry.

   Jeli jsme podél jezera a potom odbočili do lesa a vystoupali jsme na horskou cestu Strategica, která začíná ve Valea Macesului a kopíruje silnici DN 7A, ale po hřebenu pohoří ve výškách lehce přes 2000 m a končí v zatáčce Transalpiny. . My jsme si ji rozdělili na 2 části. Dnes jsme jeli  trasu po červených šipkách .

   Nebyla by to ani tak moc náročné cesta, ale vzhledem k tomu, že většina trasy byla sajdou ke svahu a vlevo vedle motocyklu byla strž dolů, bylo dost míst, kde jsem měl značné obavy a pocity nic moc.

.  Dost často se kolo sajdy zvedalo a tak se muselo jet krokem,aby nedošlo k převrácení.

Tady to měl Martin  jen tak , tak. 

Po projetí tohoto úseku jsem si docela oddechl, kolo sajdy neustále ve vzduchu, takže pořád vyvažovat.

A vyjeli jsme u Transalpiny a po ní jsme sjeli zpět do tábora.  Tady už zbývaly asi dvě zatáčky k nejvyššímu bodu Transalpiny. Pěkný úsek, ujeto 55km.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz


TOPlist