europ_asistance_2024



Tak trochu offroad v Rumunsku

Kapitoly článku

 

  Ráno jsme sjeli dolů s vozíků a začala příprava na první jízdu rumunským terénem. Cílem byl vrchol Ignis vysoký 1307 m.  

   Než jsme se vydali na zmiňovaný kopec, projeli jsme si trochu okolí. Zajeli jsme k přehradě, která se staví již hodně dlouho a staví se jednotlivých kamenů na sebe poskládaných. Nevím, jak je tato metoda dobrá, ale některé kameny se již drolily a byla tam vypadaná místa. 

   Martina ze začátku zlobila navigace a nějaké kilometry jsme si pobloudili. Ale nakonec jsme dorazili pod Ignis a vyrazili nahoru. Výjezd nebyl tak dramatický jako v další dny. Kamenitá cesta, vyjeté koleje. Déšť nás provázel již od rána, ale rozpršelo se právě když jsme byli nahoře, tudíž výhled na město Baia Mare nic moc.

  Sjezd nám zkomplikoval skupina pracovníků, kteří zajímavým způsobem přepravovali nahoru nějakou stavební buňku. Buňku vezl na přívěsu terenní automobil a před ním jel náklaďák, kerý po kouskách pomocí navijáku rval tuto soupravu nahoru.

  Museli jsme je objet mimo cestu, zajímavým, kamenitým úsekem. Při zpáteční cestě jsme si nabrali vodu  z pramene. Z takových vodních zdrojů jsme brali vodu po celou dobu pobytu.

Ujeto 94 km, z toho zhruba polovina terénem.

 

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):
Motokatalog.cz


TOPlist