Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
ptaak píše: dj_hroch> Právě, že to není jen o mašině. Doma si to namelu čerstvý, vim co namelu a chutná mi to úplně nejvíc (asi i díky rituálu ) Právě se ptám na rozdíly, když nejde jen o bary. U Mpx vím, toto neznám
Hele,za ty roky co se kolem kávy pohybuju ti můžu říct,že pokud v restauraci dostaneš "blbý kafe",tak je to z 90% o tom moulovi co u toho stojí a těch 10% je to co do toho sypou!
Ďuričko píše: Hele,za ty roky co se kolem kávy pohybuju ti můžu říct,že pokud v restauraci dostaneš "blbý kafe",tak je to z 90% o tom moulovi co u toho stojí a těch 10% je to co do toho sypou!
Nevím jak u vás,ale tady se rozmohla hnusná káva z Makra s názvem Rioba a ta se fakt nedá
Jsou to vyhozené peníze a přitom jsou dostupné strojky které dokážou nesrovnatelné.
Ale třeba to spoustě z Vás vyhovuje. Koupí mašinku za dvojku, k tomu mletý kafe od Jihlavy a na neděli si koupí Illy a je spokojený. pěnu to udělá vždycky, natočí si toho 200 ml vrazí tam řtyři cukry a doleje mlíkem. mamko udělal jsem Ti kapučíno.
1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
A včil do mě...
ptaak píše: Jirka.46> Tam je problém ten, že pak já mezi těmi steaky nepoznám rozdíl Jinak dneska jsem tou mojí napodobeninou zkusil prohnat jihlavanku, pěna supr, ale vylil jsem to
Na pěnu sere pes, kafe má v první řadě a to hlavně svou chuť. Mne je pěna relativně volná, na kávě mě prvně zajímá jak voní, chutná - zbytek je umělecký dojem.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Jinak čistě instant (pokud to tedy není "N v jednom" plný rostliných tuků, sladidel a chemické laboratoře v obrovském neskladném sáčku) má svůj důvod existence který docela chápu.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
2 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
příprava je trochu náchylná na přepálení kávy vysokou teplotou. doporučuje se naplnit nádobku k ventilu horkou vodou, do nádobky nasypat po hranu kávu a sešroubovat. zahřívat citlivě. je dobrý mít několik velikostí podle počtu šálků co chci připravit.
1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Naposledy editováno 06.05.2015 20:53:55