Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar

6.5.2015 v 17:53 | Nahoru | #1
Zdravím,měl bych dotaz ohledně Moka konvičky,konkrétně toho přepálení.Příprava (extrakce)Esspresa je 20-30 sekund,nedavno jsem se dočetl o Moka konvičce,alespoň jsem to tak pochopil,že se přepaluje tím,že ta extrakce trvá déle než 30 sekund a tím se uvolní skodlivé látky.Pochopil jsem to dobře,nebo je to jen vyšší teplotou?Mám konvičku na 4 porce a extrakce trvá něco přes minutu,zkusil jsem přidat na plameni a zkrátila se cca. na minutu.Dnes jsem zkusil dát poloviční dávku vody a extrakce trvala asi 45 sekund,kdybych ještě přidal na plameni,tak bych se mohl dostat na těch cca. 30 sekund.Jak to tedy je?Jde o dobu extrakce o teplotu,nebo o obojí?

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

6.5.2015 v 20:51 | Nahoru | #2
Jirka.46> u mokakonvičky jde především o teplotu vody_páry. funguje na základě páry která tlakem vytlačí vařící vodu přes sítko s kávou nahoru. myslím že spíš snížením plamene nebo stupně na střed nebo méně se nedosáhne takového vzrůstu teploty ve druhé polovině extrakce. aspoň taková je moje zkušenost. mokka konvička je moje druhá nejoblíbenější příprava. tady bych dobu extrakce nezohledňoval. je to jiná příprava kde není prakticky žádný tlak.

Naposledy editováno 06.05.2015 20:53:55
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist