globalmoto_kveten





Téma: Esspreso - kávovar
 
1.9.2010 v 13:52
Zdař bůh,
Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.

V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?

Dík za info.

Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar

8.1.2015 v 19:33 | Nahoru | #1
J.M.K.> Za barem - některé míchané nápoje reálně děláš z instantu. Na cesty... tak jako i na dovolence na mašině si vždycky najdem čas zajít do nějaké kavárničky po cestě na kafe, ale pro případ náhlé potřeby a kofeinové absence v odhlelém místě s sebou něco vozíš také. A rozhodně snesitelnější než N v jednom (které jsou navíc příšerně přeslazené) je trocha instantu v pytliku, navíc skladnější i s mlíkem zvlášť. Pozřeš to a stále máš důvod se těšit na opravdové kafe do kavárny

(reakce na) Esspreso - kávovar

8.1.2015 v 21:05 | Nahoru | #2
dj_hroch> Tak to chápu. něco namíchat a nemuset cedit lógr třeba. A udělat si na cestu kafe do termosky, to ano, jen jsem narážel na to, aby v takovém případě ten "instant" byl opravdu co k čemu a nebyla to nějaká náhražka, co neví, jak kávová zrnka vypadají a tím pádem ani nemůže fungovat jako kofeinový životabudič. Co jsem před časem viděl nějaké testy, tak tam uváděli, že jednoduchým ukazatelem pančování je přítomnost sacharidů, které jinak právě v kafi samotném nejsou. To ale bez laborky nezjistíš a právě proto bych měl docela vítr nějaký instant koupit, když nikdy nebudu dopředu vědět, jestli to vůbec má s kafem něco společného. A na chuť moc spoléhat nejde - chemická aditiva umějí "zázraky" ohledně oblafnutí čichových a chuťových buněk.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist