Chtěl bych se zeptat zkušenějších - koukám na kávovar do práce - DeLongi EC7 ,ale má tlak pouze 3,5 baru. Ostatní o něco lepší kávovary mají kolem 15 barů.
V čem je rozdíl? dělá se to kafe déle? a nebo to má taky výraznější chuŤ?
Dík za info.
Nebo popř doporučit nějaký - bez mlejnku.
3 reakcí na tento příspěvek Esspreso - kávovar
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
jsou i další obdoby filtrované kávy.
co se týká kávy, tak dávám přednost arabice , ale která konkrétně si myslím že není podstatné. beru z holešovic i když ne každý je preferuje. u mě dobrý.
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
My se zatím držíme značky Segafredo - čas od času se daj v supermarketu koupit půlkilovky za pár korun a je to docela dobrý kafe Do konvičky by ale mělo bejt namletý spíš nahrubo než najemno Pak už jen záleží na tom jak si tu přípravu ohlídáš, připálit se dá každý kafe a pak to neni zrovna dobrota
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Esspreso - kávovar
Jirka.46 píše: Teď nemůžu najít článek,kde se píše o delší době extrakce,ale třeba tady píšou 30 sekund www.piccoloneexistuje.cz/moka-konvicka
Proboha neber to jako dogma, uplný nesmysl. 30s se s oblibou říkává u espressa, pro konvičku to platit ani nemůže. Máš jinou teplotu, tlak i objem, který si děláš... Espresso pod tlakem tlačí, rychlost tam ovlivníš kolik jak namletého a jak napěchovaného tam je kafe, chceš mít dobré kafe v malém šálku, když bys nechal déle tak teče už jen hořká voda, proto to stopneš někdy dokud teče ještě hnědé kafe. Orientuj se spíš podle vůně a barvy, experimentuj s mletím a na nějaké "poučky" moc nehleď. Důležité je kávu připravit tak, aby ti chutnala, když si necháš dělat toho dlouho kýbl kafe už nebude dobré, pokud se budeš řídit nějakýma "dogmatama" uděláš si toho rychle, že se ani nestihne vylouhovat, tak nebude mít žádnou chuť. Spíš se můžeš docela dobře řídt množství kafe/objem, který si děláš a jak bude namleté a to pak opakovat.