husqvarna_svartpilen_801_2




Řada Monster SR se rozšiřuje o model S2R 1000

Na začátku byl agresivní model S4R s originálním vzhledem - však také hned po svém uvedení zvítězil v soutěži Motocykl roku v kategorii Naked. Úspěch tohoto modelu letos vedl k uvedení osmistovkové verze S2R, které se na trhu dařilo více než dobře. Pro sezónu 2006 nám Ducati nabízí další rozšíření řady SR - Monster S2R vybavený nejnovějším motorem 1000 DS.


Designem S2R1000 striktně navazuje na osvědčený styl Monster a od konkurence se výrazně odlišuje hlavně zdvojenou koncovkou výfuku a jednostranným zavěšením zadní vidlice. V nabídce Ducati zaujímá místo mezi "hodnou" verzí S2R 800 a extrémním výkonem čtyřventilu S4R. Od dvouventilového litru lze díky využití všech modernizací odladěných na ostatních modelech očekávat stejně lahůdkové chování, jako od obou sourozenců (které jsme testovali: S2R a 1000S). Samozřejmě i zde se objevuje Ducati Dual Spark - dvě svíčky na válec.


Jinak na S2R 1000 najdeme plně seřiditelné odpružení Showa přední vidlice upside-down, takže nalezení přesně té správné jízdní charakteristiky je jen na řidiči. Zadní kyvka je výrazně odlehčená, což by se mělo pozitivně projevit na jízdních vlastnostech i komfortu jízdy. Zadní pneumatika o velikosti 180/55 má nyní překrásná nová pětipaprsková kola.

Nový Monster bude vedle klasické červené a černé s doplňkovými bílými pruhy a bílými ráfky nabízen také v novém šedém provedení s podélnými pruhy (které například na testované osmistovce vypadaly opravdu nádherně) a černými ráfky.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist