globalmoto_duben_nolan




BMW představuje novinky v produktové řadě na rok 2018

Polovina roku 2017 je za námi a BMW už představuje některé novinky, které budou k mání v rámci modelového roku 2018. Každoroční klasikou jsou obměny barev u různých modelů, ale nechybí ani nová výbava, bezpečnostní prvky a nově také stylové doplňky

Kapitoly článku

Zásadní novinkou je třeba příplatkový systém Connectivity. Jedná se o komplexní soubor prvků, ovládaný skrze velký barevný displej o úhlopříčce 16,5 centimetru. V rámci displeje nalezne jezdec nejen klasický přístrojový štít a palubní počítač, ale po spárování s telefonem i spoustu dalších funkcí. Sdruženým ovladačem na řídítkách lze ovládat třeba poslouchání hudby přes Bluetooth sluchátka, telefonování, navigaci a mnoho dalšího. Nepřímou součástí je také tlačítko SOS, iniciující tísňové volání Emergency Call.

Systém Connectivity se jako první objeví u cestovních endur R 1200 GS a R 1200 GS Adventure. Co se dalších modelových změn týče, R 1200 GS Adventure dostane ještě nové jízdní režimy Dynamic Pro a Enduro Pro, upravující chování systémů ABS Pro, Dynamic Traction Control a asistentu rozjezdu. Novinkou je i inovovaný aktivní podvozek Dynamic ESA s funkcí automatického udržování výšky a další příplatková výbava. Připlatit si lze například za bezklíčové zapalování, vyšší sedlo, doplňkové LED světlomety a další položky. Krom toho jsou dostání i nová barevná provedení.

Rozsáhlejší změny nastaly ještě u cestovního modelu R 1200 RT. Ten obdržel do nového roku vylepšený systém ABS Pro, doplněný o dynamické brzdové světlo. Za příplatek je dále k dispozici dynamická kontrola trakce DTC a nouzové volání Emergency Call. Nechybí nová barevná provedení a vše završuje logo RT, vytlačené do sedla spolujezdce.

Milovníci individuálního stylu ocení také spuštění zbrusu nového programu BMW Motorrad Spezial, umožňující tovární individualizaci různých modelů skrze selekci doplňků. Zatím je k mání jen omezená selekce položek na některé modely, ale již brzy by se měla objevit hromada novinek, zahrnující třeba frézované díly, lehčí kovaná kola nebo dokonce pakety na zvýšení výkonu. První nahlédnutí přináší modelová řada R nineT, vybavená na fotografiích paketem „Option 719“.

Mezi dalšími inovacemi pro nový modelový rok lze zmínit ještě titanový výfukový systém Akrapovič pro sportovní S 1000 RR. Další změny v nabídce se dále omezují hlavně na barevná provedení a různé barevné kombinace.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist