husqvarna_svartpilen_801_2




Výstava Motocykl 2007

Rok uplynul jako voda a opět je tu jarní výstava Motocykl na výstavišti v Holešovicích v Praze. Na začátek pár statistik - z loňského počtu 191 vystavovatelů se počet stánků vyšplhá na 220. Proto výstava stejně jako vloni obsadí všechny tři haly Průmyslového paláce a čtyři Křižíkovy pavilóny. Navíc najdete expozice motocyklových značek i v montované hale před hlavním palácem výstaviště, kde se vloni pouze proháněly minibajky a miničtyřkolky. Montovaná hala bude letos vytápěná a osvětlená a bude se plně rovnat vnitřním expozicím v Průmyslovém paláci.

Kapitoly článku

Kousek stranou v Malé sportovní hale najdete přidruženou výstavu přestaveb Bohemia Custom - prestižní výstavu stavitelů a úpravců custombiků. Před areálem se můžete těšit na ukázky umění trialistů a kaskadérů - u vstupní brány se každé odpoledne bude prohánět Aleš Polák a Jaroslav Janovský, jejich hlavní show by měla začínat každý den ve 13:30. Komu by i to bylo málo, může zajít kousek vedle a navštívit právě otevřenou Matějskou pouť. Všechny praktické informace o výstavišti, otvíracích dobách a cenách najdete na konci tohoto článku.

Výstava není jen o prohlížení motorek (a že jich tam bude přes tisíc), ale jde také o skvělou příležitost, jak si vybrat a na místě zakoupit helmu nebo jiné příslušenství. Kde jinde si na jednom místě můžete porovnat a vyzkoušet produkty všech značek na českém trhu? V rámci výstavy se bude konat soutěž přestaveb Bohemia Custom. Dále mohou návštěvníci hlasovat v soutěži o Motocykl roku 2007, která letos bude vyhlášena v dubnu a vy si tedy můžete na výstavě prohlédnout soutěžící modely a při odchodu hned hodit svůj hlas do připravených boxů.

 


Nezapomeňte navštívit stánek serveru

 

Motorkáři.cz

se dvěma terminály s on-line přístupem na náš web. Pro ty, kteří se na výstavu nedostanou, bude připravena i webová kamera. Minulý rok se u nás soutěžilo o Hondu, letos se nám jako exkluzivní exponát na stánek podařilo získat prototyp motocyklu Blata 125 Motard, který by měl jít tento rok do výroby a o kterém jsem informovali zde.


Navíc zde naleznete i studii Blaty 1000 od Jana Libry v podobě malého modelu.

 

 

 

Na jaké novinky se můžeme na výstavě těšit?


Z české scény to bude již zmíněná Blata 125 Motard na našem stánku, u Motoscootu chystají variaci na vloni představený „njů pijonýr“, tentokrát pod názvem New Pionýr 125 4T Black Death, poprvé bude veřejnosti předvedena nová týnecká Jawa 250 Travel s importovaným čtyřtaktním motorem - oba stánky najdete vedle sebe v pravém křídle. Další novou dvěstěpadesátkou pro mladé jezdce by měla být YBR 250 na stánku Yamahy, který letos netradičně najdete v levém křídle. No a když už jsme v menších kubaturách, k vidění bude i nový model Kymco Quannon 125, který bude na trhu konkurovat pro letošek inovované Hondě CBR125.

 

 


Nováčkem na výstavě bude také poprvé expozice anglické značky Triumph, který v montované přední hale představí letošní hit Tiger 1050 a návštěvníci budou zároveň moci poprvé na výstavě obdivovat cruiser Triumph Rocket III s nejvyšším zdvihovým objemem 2,3 litru. Mezi hity

 

přední montované haly

bude určitě patřit expozice Ducati s asi nejdiskutovanějšími novinkami letošní sezóny - Ducati 1098 a možná i Ducati Desmosedici.


Z montované haly vstoupíme rovnou do

střední haly

Průmyslového paláce, kterému letos vévodí značky Aprilia, Moto Guzzi, Harley-Davidson a Buell. Budete se tedy moci pokochat tvary podzimní novinky Moto Guzzi 1200 Sport, H-D Night Rod Special a dalších.


Pravé křídlo

nabídne novinky v podobě nového čínského customu Yuki Spyder 400, již zmíněné modely Motoscootu a Jawy (spolu se strojem Jawa Dakar Jardy Šímy, který v těchto dnech vrací z putování po Africe) a také samozřejmě plnou palbu nových modelů Honda v čele se zbrusu novou verzí modelu Honda CB600 Hornet.
 


V

levém křídle

hned na začátku narazíte na plochu Suzuki s novým strojem Suzuki B-King 1300 a novými Bandity s vodním chlazením a dalšími inovacemi. Vedle u bavoráků si budete moci osahat všechny tři zástupce nové řady BMW G650 XChallenge, Xcountry a Xmoto. U KTM na vás čeká KTM 690 Supermoto a KTM 990 SuperDuke. Spolu s nimi je v levém křídle ještě Kawasaki, kde se čeští motorkáři určitě těší třeba na Kawasaki Versys. Dále Cagiva, kde si můžete prohlédnout technickou lahůdku v podobě tříkolového skútru Piaggio MP3 či Moto-Morini Corsaro 1200 Veloce. Celé zadní stěně bude vévodit expozice Yamahy s jejími letošními lákadly v podobě nové Yamahy R1 a inovovaných modelů FZ6 S2 a XJR1300.

 

Křižíkův pavilon E

bude jako každoročně hostit prodejní část výstavy a právě sem se můžete vypravit pořídit nové oblečení nebo vyzkoušet nové helmy.

 

Křižíkův pavilon D

- tady si můžete odpočinout u našeho stánku, mrknout na web na dvou terminálech pro veřejnost a prostudovat již zmíněný prototyp Blaty 125 Motard, případně jej porovnat s nabídkou naproti umístěné španělské značky Rieju.

 

Křižíkův pavilon C

- tady je letos hlavním tématem bezpečnost a najdete zde společnosti BESIP, ÚAMK a další.

 

Malá sportovní hala

- jak už tu zaznělo, tady to celé bude o přestavbách a soutěži Bohemia Custom. Po loňském pilotním ročníku se letos přihlásily i slavné zahraniční custom firmy, takže bude se na co dívat.
Popis všech novinek pro rok 2007 naleznete v našich přílohách z výstav Intermot v Kolíně a Eicma v Miláně.

Datum konání pro veřejnost:


8.3. - 11.3. 2007

Otevírací doba výstavy:


čtvrtek - pátek 10:00 - 21:00 hodin
sobota 10:00 - 20:00 hodin
neděle 10:00 - 17:00 hodin

Vstupné:


150,- Kč (katalog +40 Kč)

Jak se dostat na výstaviště:


Na motorce nebo autem
Z jihu a východu to je jednoduché:
po D1 a dál po magistrále pořád rovně okolo Václaváku, pak přejedete řeku, další 1 km stále rovně až k železničnímu přejezdu, tam silnice zahýbá doprava, vy se dáte malinko vlevo (podél prodejny A-Spirit - Aprilia, MotoGuzi) a po 100 m jste na křižovatce u parkoviště Výstaviště. Ze severu:
přijedete po Teplické dálnici a jedete stále rovně na centrum. Až přejedete řeku, sjeďte doprava a pokračujte ještě cca 500 m podél kolejí tramvaje a jste na výstavišti. Ze západu:
od Plzně - jeďte podle ukazatelů na centrum, až se dostanete na magistrálu a dále podle pokynů v prvním odstavci (Z jihu a východu). Jde to i kratší cestou přes Letnou, ale tu si raději nastudujte z mapy. Jinak (Autobus/vlak/MHD)
Pokud vám jede vlak až na nádraží Holešovice, máte vyhráno, jinak po příjezdu do Prahy sedněte na metro a dopravte se do stanice Nádraží Holešovice (na trase C), kde můžete využít toho, že v Praze platí jízdenky i na přestupy, a sednout na tramvaj 5, 12, 14, nebo 17 a popojet jednu stanici přímo před vstupní bránu výstaviště, nebo ten kilometr raději popojít pěšky (což může být kvůli dopravním zácpám i rychlejší). Nebo je možné využít linku 751, která Vás zdarma doveze až na výstaviště.

Parkování


Motorky:
přímo před vstupem na výstaviště (pozor, nehlídané), nebo na placeném hlídaném parkovišti před sportovní halou - motorka se vždycky vejde. Auta:
placené hlídané parkoviště před sportovní halou. Ale dá se slušně zaparkovat i v okolních ulicích, jen pozor na zákazy stání.

 

 

 

Odkazy na minulé výstavy:


Příloha k výstavě Motocykl 2006
Reportáž výstava Motocykl 2005
Speciální příloha k výstavě Motocykl 2004
Reportáž výstava Motocykl 2003
Reportáž výstava Motocykl 2002
Reportáž výstava Motocykl 2001

 

 

 

Užitečné odkazy:


Oficiální stránky výstavy Motocykl

 

 

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist