yamaha_mt09




Výstava Motocykl 2003

7. mezinárodní veletrh motocyklů a doplňků, výstava Motocykl 2003 se konala pro letošní rok od 13. do 16. března. Jaké novinky nám přinesla?

Kapitoly článku

Praha, výstaviště v Holešovicích


Výstava trvala, jako již tradičně, od čtvrtka do neděle. Na výstavní ploše 13.500 m2, se představilo více jak 110 vystavovatelů. Pořadatelé odhadovali návštěvu až na 45.000 lidí . Výstava byla rozdělena na střední halu, levé a pravé křídlo Průmyslového paláce a byla rozšířena o Křižíkův pavilon D a E, kde jsme mohli sledovat přestavby motocyklů. Vstupné bylo 120 Kč na výstavu. Kdo se chtěl ještě pokochat pohledem na přestavby, doprovázené bohatým programem, musel sáhnout do kapsy ještě o 100 Kč hlouběji. Nyní se ale již "vrhněme" na nové modely motocyklů a příslušenství, které nám pro rok 2003 vystavovatelé připravili. Bezesporu největší zajímavostí, alespoň dle mne (jelikož jsem byl na výstavě Intermot 2002 a tam již byla většina novinek pro rok 2003 představena), byla nová

čtyřtaktní Jawa 650 ccm.

.
Jawa disponuje čtyřdobým, kapalinou chlazeným jednoválcem značky Rotax Bombardier, který by měl dosahovat výkonu až

50ti koňských sil,

s maximalní rychlostí

170 km/hod

. Hmotnost motocyklu bez náplní by se měla pohybovat (dle údajů výrobce) okolo

180 Kg

. Rád bych zde uvedl popis nové Jawy 650, tak jak byla prezentována na výstavě: "Společnost Jawa Moto spol. s.r.o. představuje designovou studii nového výrobku - motocykl mezinárodní třídy cruiser. Cílem designerského řešení je využít dominantních genetických prvků tradičních výrobků Jawa v tvarosloví nového produktu. Cílem studie je oslovit potencionální klientelu ve všech věkových skupinách. Výrobce očekává znovuoživení image firmy, která po desítky let patřila k leaderům motocyklového průmyslu jak na komerčním, tak na sportovním poli. Toto zoponované designérské řešení se stane zadáním pro konstrukční oddělení Jawa Moto."

Nyní je na Vás, čtenářích, aby jste sami posoudili kvality studie a své případné návrhy či změny směřovali technickému vedení Jawa Moto spol. s.r.o. Ještě bych chtěl doplnit, že nový motocykl by se měl pohybovat v cenové relaci 150 000 Kč. Pojďme se ale podívat dál jaké další zajímavosti výstava přinesla.

Yamaha


Při vstupu do střední části Průmyslového paláce jste mohli shlédnout Yamahu Fazer 1000 v provedení Streetfighter. Hned vedle byl návštěvníkům představen řez novou "eR" šestkou. Kromě dalších novinek, jste se mohli podívat i na závodní stroj Jardy Huleše.

Honda

Honda na svém stánku představila nový

Motocykl roku

, kterým se stala supersportovní CBR 600 RR a také vítězný motocykl MotoGP RC 211V Valentina Rossiho. Vystavena byla taktéž Honda RS 250 Jakuba Smrže.

Psí, Lookwell, Bagster


Na kvalitní oblečení od firem Psí Hubík, Lookwell s dobrým poměrem kvalita/cena jste se mohli podívat v levém a pravém křídle Průmyslového paláce. Samozřejmostí byl katalog nabízeného motooblečení nebo např. možnost shlédnout offline stránky oblečení Lookwell. Zajímavými doplňky pro motocyklysty jsou výrobky fy. Bagster, která nabízí motorkářům povlaky na nádrže či potahy sedel motocyklů. Výhodou je potom možnost připnutí tankvaku ve stejné barvě jako je povlak či zabránění poškrábání nádrže.

Kawasaki


Agresivní Z 1000 , která byla již jako novinka představena na výstavě Intermot v Mnichově si v České republice odbyla svoji premiéru a byla vedle nové sportovní šestistovky hlavním "trhákem" Kawasaki. Měl bych také dodat, že "Streetfighter" Z 1000, disponuje motorem ze sportovní Ninji. Díky nově použitým materiálům, by ale oproti své sestře měla být výrazně lehčí a zároveň také ovladatelnější.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist