journeyman_brezen




Výstava Motocykl 2002

Rok se sešel s rokem a je tu opět výstava Motocykl. Na pražském výstavišti v Holešovicích se již tradičně představily nejen přední výrobci motocyklů, ale i další motocyklové firmy, které nabízely své výrobky či služby.

Praha, výstaviště v Holešovicích 14. 3. - 17.3. 2002

Výstava trvala od čtvrtka do neděle, tedy celé čtyři dny. Za tuto dobu jsme mohli zhlédnout, popřípadě si sednout na některý motocykl či zakoupit nějaké to příslušenství nebo oblečení.

Organizace výstavy proběhla docela dobře, takže se již nyní mohu vrhnout na představování jednotlivých výrobců a prodejců. Po vstupu do haly, kde má již tradičně postavený stánek Yamaha se leskly dvě nové YZF-R1. U stánku Yamahy si každý návštěvník mohl na většinu strojů sednout a vychutnat si tak alespoň pár krásných okamžiků s některým svým vysněným strojem. Velké pozornosti se těšily nové modely TDM 900, YZF-R1, Bulldog, ale i další stroje, jako například nekorunovaný král naháčů Yamaha XJR 1300 nebo velký cesťák FJR 1300, byly nepřehlédnutelné. Velmi zajímavé stánky měly Aprilia a BMW. Narozdíl od stánku Moto Guzzi byl prostor mezi předvádějícími modely dostatečně velký a návštěvník si tak mohl všechno řádně vychutnat. I když u BMW prostoru nebylo taky dvakrát nazbyt, naproti tomu měly zajímavě patrově řešený stánek. U BMW mě velmi zaujal nový F 650 CS. Moc se mi líbilo i velké cestovní enduro R 1150 GS/Adventure, se kterým by se určitě každý rád pustil bez problémů okolo světa. U Aprilie se velké pozornosti těšil hlavně model RSV Mille/R a SL 1000 Falco.

Vrcholem celé expozice se myslím zaslouženě stal stánek Hondy, ten pro své návštěvníky nabízel hned několik "atrakcí". První z nich byla možnost vyzkoušet si jízdu na motocykovém trenažéru, který přilákal mnoho návštěvníků. V sobotu odpoledne se u stánku Hondy představil Jaroslav Šíma (známý z časopisu Supermoto), který se svou Hondou XRV750 Africa Twin oslavil ujetí 100 000 Km za řidítky tohoto stroje a rozkrojil tak společně se svou manželkou slavnostní dort. Potom se návštěvníci mohli odebrat ke stroji a pohovořit si s panem Šímou o jeho zážitcích či závadách na cestách a o jeho dalších zkušenostech. Přítomné byly i krásné dívky, které byly příjemným spestřením celého stánku Hondy.

U Suzuki byla již tradičně absence "nasednutí" na některý z vybraných motocyklů, takže se stánek stal pouze průměrným. Velkou pozornost se však stále věnovalo modelům z řady Bandit, supersportům GSX-R 600, 750, 1000, cestovnímu enduru V-Storm a brutálnímu naháči GSX 1400.
Kromě výrobců motocyklů se na výstavě představily i další motocyklové firmy, které nabízely své služby či produkty. Hezký stánek měly například fy. Nokamoto, výrobce přileb Lazer, oblečení Hein Gericke nebo obchod Bikers Crown. Výstava tentokáte nebyla jen ve třech pavilonech, ale rozšířila se i o pavilon D (respektive D2), kde byly i další motocyklové stánky.

V sobotu odpoledne se na ohraničeném prostoru před vstupem do průmyslového paláce představili čeští trialisté. Show zakončil slovenský stunt ridingový závodník Peter "Dixo" Šandor, který na své upravené Jawě 350 předváděl opravdu zajímavé kousky, takže o zábavu nebyla nouze. Blížila se pátá hodina sobotního odpoledne a většina náštěvníků již odjížděla domů. Jaké zážitky si odnesly z výstavy, to ví jenom oni. Pravdou je, že za vstupné, které stálo rovných 100 Kč měl alespoň každý návštěvník možnost sednout nebo alespoň podívat se na svůj vysněný motocykl nebo zakoupit oblečení či příslušenství za "zvýhodněné" výstavní ceny.

Uvidíme jaké zážitky nám přinese výstava příští rok.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist