yamaha_mt09




Motocykl 2004

11.3.2004 byly oficiálně otevřeny pro širokou veřejnost brány 8. ročníku specializované mezinárodní výstavy Motocykl 2004. Stejně jako v předchozích ročnících je výstava připravována v úzké spolupráci se Svazem dovozců automobilů a Sdružením automobilového průmyslu. Výstava samotná je opět zařazena v mezinárodním kalendáři motocyklových výstav a veletrhů IMMA. Seznam vystavovatelů se pro letošní rok ustálil na slušném počtu 125. Z hlediska organizátora Incheba Praha spol. s.r.o., patří tato akce každoročně k nejnavštěvovanějším. Dle oficiálního auditu navštívilo loňský ročník výstavy cca 45 000 návštěvníků. Kromě vystavovatelů z České republiky naleznete na výstavě také prezentace zástupců ze Slovenska, Belgie a Švédska.

Kapitoly článku

Stejně jako v minulosti je i letošní výstava doprovázena celou řadou akcí úzce souvisejících s dvěma koly. Samozřejmostí jsou stánky výrobců doplňků a oblečení s prodejní sekcí. Letošní ročník je tak trochu speciální, jelikož by si na své měli přijít kromě jiných výrazně i příznivci historie. V Křižíkově pavilónu "D" je totiž navíc situována výstava k výročí založení motoristického klubu ČR. Expozice se nese v duchu historického vývoje motorismu u nás a má název: "

100 let motoristického klubu ČR

". Jejím garantem je klub UAMK. Kromě historických strojů je zde k vidění i dobové vybavení a kostýmy. Perličkou, kterou nelze nezmínit, je přislíbená účast posledních žijících továrních konstruktérů legendárních modelů značky Jawa, kteří působili v komplexu ve Strašnicích. Zúčastnit výstavy by se měli v neděli kolem 13 hod. Kromě toho, jako typ, pokud budete již na výstavě, vřele doporučuji navštívit Národní technické muzeum (není od výstaviště daleko), kde v neděli končí výstava ke stoletému výročí nepřetržité výroby motocyklů Harley-Davidson.(podrobnosti viz. zde). Pokud pojedete s rodinou, která touží i po jiných atrakcích, než jsou motocykly a dění kolem nich, nezbývá než doporučit Křižíkův pavilon "E", kde je na ploše cca 100 m2 k dispozici expozice prezentací krajů a regionů České centrály cestovního ruchu a dalších organizací. Expozice je podporou tuzemského cestovního ruchu a zároveň přehlídkou turistických možností v rámci České Republiky. Možná tam naleznete tip na zajímavou vyjížďku, či dovolenou na dvou kolech. V plném proudu je rovněž Matějská pouť, která je však bohužel silně limitována aktuálním studeným počasím, které atrakcím a koneckonců ani jízdě na motocyklech příliš nepřeje.

Výstavu jsem s kolegy navštívil již 10.3. v rámci novinářského dne a již nyní se můžete podívat na více jak

300 fotografií z výstavy

a dozvědět se i informace o stěžejních novinkách. Můj osobní dojem z letošní výstavy je vcelku pozitivní. Našel jsem zde nejen téměř všechny nové a stávající modely, které jsou k dispozici na našem trhu, ale i ty méně obvyklé v malých sériích, či vysloveně prototypy. Jednoznačným hitem letošní výstavy oproti té loňské jsou nejrůznější skútry, koloběžky a mašinky na elektrický pohon, kterých se vyrojilo jako hub po dešti. Nutno říci, že i vystavovatelé samotní je v rámci výstavy hojně využívají k přesunům mezi jednotlivými expozicemi. Výstava stojí určitě za shlédnutí, nicméně v rámci plnohodnotného zážitku doporučuji velice obezřetně rozvážit čas Vaší návštěvy, jelikož je více než pravděpodobné, že páteční odpoledne, či neděle budou z hlediska návštěvnosti dost vypjaté. Výstava končí v neděli 14.3.2004 již v 17 hod. Rozsáhlou přílohu si můžete prohlédnout kliknutím vždy na výrobce motocyklu (v horním menu).

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist