globalmoto_duben_nolan




Výstava Motocykl 2007

Kapitoly článku

Sobota a neděle sice byly ve stylu největšího počtu návštěvníků na metr čtvereční, ale přesto se odpoledne dalo už slušně projít expozice a nasávat dojmy a informace. Mě zaujal stánek s nářadím od českého výrobce ATX , kde najdete nejen kvalitní nářaďové sady, ale i nadstandardní 6tiletou záruku. V rámci záruky máte jistotu výměny kus za kus u gola sad včetně ráčen a stranových klíčů bez udání důvodu poničení, což se mi zdá víc než slušné. Letos jsem se až právě v sobotu dostal ke stánku, kde se vystavují i čtyřkolky Journey man , kde mi padly do oka velké quady s krásně zpracovanou přední maskou připomínající Jeepy z druhé světové války. Dle slov majitele je v ČR víc než 65 distribučních a servisních míst na tyto stroje, což je opravdu slušné číslo.


Ovšem mé prvotní představy o velikosti převálcovaly krásné žluté „bomby“ na stánku Andy Motors s produkty značky Bombardier. Jejich dva obří modely jsou opravdu krásné. Obzvlášť Renegade 800 je od pohledu muskulatura pro nejtěžší „zábavu“.


Jako každý rok i letos jsme se zašli podívat, co je nového u českého výrobce textilních motocyklových zavazadel Lojzo. Letos nás zaujal tankvak pro endura vyvedený z pěkné maskáčové látky, to by mohlo mít u bahňáků úspěch. Další novinkou je nabídka zavazadel francouzské firmy CHAFT dovážené do ČR firmou Lojzo. Zajímavý byl především tankvak FREEZER s termovložkou v podobě alu fólie, který zaručuje tepelnou izolaci obsahu.




Trochu mě zklamal stánek Benelli. Na to, o jak exkluzivní značku se jedná, by si stánek zasloužil trochu více. Ale je pravdou, že tato značka v ČR asi nikdy nedosáhne prodejnosti japonských konkurentů a možná proto se to od toho tato prezentace odvíjí. Každopádně stroje jsou to neopakovatelné a je dobře, že tato značka dává o sobě vědět. A možnost se posadit alespoň na část těchto strojů určitě udělalo hodně „klukům“ radost.


Další naše kroky mířily na úplně opačnou stranu motorkářského spektra - na stánek „nákupního střediska sovětských motocyklů“ - strojů značky Ural. Namísto posledních technologií, nejvyšších výkonů a aerodynamických kapotáží zde najdete tu pravou klasiku. Stroje, které zůstávají po mnoho desetiletí konstrukčně téměř nezměněny a kde maximálka, spotřeba a podobné „nesmysly“ rozhodně nejsou to směrodatné. Krásný Ural Tourist se sajdkárou, vzadu zelený Ural Ranger a úplně vpravo kouzelný Ural Retro Solo 750 se stylovým řazením zátečky na nádrži. Vše s motorem typu boxer o zdvihovém objemu 750 ccm. Pevně doufám, že se nám letos podaří zapůjčit pár kousků této značky a zprostředkovat vám dojmy z jízdy v redakčním testu.







Tak a to je konec. Je neděle večer, výstava končí, motorky se balí do ochranných vaků a začínají se bourat stánky. Letos výstava opět přilákala podstatně více návštěvníků než vloni, odhaduji že by to mohlo překročit šedesát tisíc osob, ale oficiální čísla budou k dispozici až za pár dní. Výstavní plocha se opět rozrostla, výstava customů zabrala celou Malou sportovní halu, expozice motocyklových značek byly letos k vidění i v montované hale před Průmyslových palácem.


Nic není dokonalé a při tak velké akci se každý nedostatek hned projeví. I letos bylo hlavně o víkendu na výstavišti pořádně našlapáno a ulice kolem výstaviště a přilehlých parkovacích ploch zažívaly totální dopravní zácpu. Občas byly také slyšet drobné výtky k rozmístění stánků, kdy se například v přední montované hale mezi prestižními značkami motocyklů a příslušenství objevovaly prodejní stánky módních kožených bot či kovových šperků, zatímco k expozicím některých světových značek musel člověk putovat až úplně do zadních Křižíkových pavilonů. Celkově ale výstava všem milovníkům motorek nabídla to hlavní - možnost prohlídky kompletní současné evropské nabídky všech modelů a příslušenství. A kdo má motorky opravdu rád, toho nemůžou chvíle čekání na fotku rozhodit.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Jan Sommer - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist