bmw_r1300gs_cartec





Téma: Co žerete o vánocích
3.12.2020 v 13:43
Pomalu jsou tady vánoční svátky a Novej rok. Jako obvykle mě jímá hrůza z těch všech věcí okolo a z vymejšlení dárků. Nikdy mi to nešlo. Pro mě za mě by mi stačil klid, dobrá bašta, něco kvalitních lihovin a dobrýho piva či vína a stromeček, aby to doma pěkně vonělo. Jenže to zas bude stejný, jako každej rok. Tak to nějak musím překlepat.
Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 01:03 | Nahoru | #61

_xy_ píše: ...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...



ty z kauflandu jsem si koupil jednou, nevyzrálý tvrdý hnus. Osobně mám nejradši gastro kousky jsou malé a vždy byly krásně vyzrálé, žádný tvaroh.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 01:05 | Nahoru | #62
maco> bacha, jeleni jsou nebezpecny, posledni dobou prej kradou myslifcum flinty

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 05:46 | Nahoru | #63

Filous píše: ...mam tady nachystanýho klasickýho Comandante a pornorum Ron de Jeremy...už aby bylo třiadvacátýho...dopíjim zbytky načatých lahví, abych si udělal místo na baru a tejram se těšením na další ještě nenačatý...čistej masochismus


To je ale krásnej program! Starý dělá místo novýmu. Evoluce

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 05:49 | Nahoru | #64

S.h.I.t. píše: To je proste na steaky vhodnej kus masa z cernyho masnyho bejka



Díkes !

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 05:53 | Nahoru | #65

maco píše: V tom případě mám další tip ale ten tady nedáš, to bys musel do toho Thajska plus mínus ale Thai food zrovna nemyslím a vrátím se zpátky k rybě, takový čerstvě ulovený Blue Marlin nebo Swordfish neboli Mečoun obecný s bramborem ve slupce pečeným v alobalu s citronovou majonézou a čerstvou zeleninou, tak to když vezmeš do huby, tak zjistíš že Bůh existuje O stupínek výše to ještě bude když mečouna vyměníš za právě ulovenou Barracudu

Nic lepšího jsem zatím v držce neměl ale šilhám po Wagyu. To by mohlo překvapit



Já jsem za nejlepší jídlo roku 2018 vyhodnotil naprosto senzačního uzenýho kapra s grilovanou zeleninou. Kapra jinak nežeru, ale soused na chajdě je vášnivej rybář a skvělej rybí kuchař...to bylo žrádlo jak bejk, až jsem tomu nechtěl věřit. Ten mečoun jak píšeš musel bejt fantastickej. Už jen když to čtu...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 05:55 | Nahoru | #66

kerut píše: Codo> black angus bude s nejvetsi pravdepodobnosti bejk, protoze zadní šál je kus kravy (nekde kolem "stehna" videno lidskou terminologii), a maso z mladyho bejka je lepsi, ..a hadal bych z bude cernej kdyz je to black jinak je to maso dobry tak na lepsi gulas, za me nejlepsi kus jakykoliv kravy je vysokej rostenec(kdyby sis sedl na kravu tak to co je primo mezi tebou a krkem)...


no hlavně, že se nedal Angus Young z AC/DC k bleklífmatrs, už jsem se lek

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 08:30 | Nahoru | #67
Codo> Tak z toho obavy fakt nemám.

Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 08:36 | Nahoru | #68
Vysoký roštěnec je taky super. Ale mám to rači trochu řidší, řezané šikmo proti vláknu. Když se to nechá odpočinout v rozmarýnu, přijde mi, že to líp natáhne. I když to může být subjektivní dojem.
A jinak ano. Je to kus libové kravské prdele...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 08:47 | Nahoru | #69

Piwell píše: Záměrně jsem nepsal syrečky, ale tvarůžky. Protože jsou z tvarohu. Takže to jsou tvarůžky. A ano, jsou prostě jiné než olomoucké syrečky, které až tak moc nemusím, právě proto si kupuji a jím tyto.


Olomoucký "syreček" je jenom z Loštic od firmy A.W.
A jak vidno, syreček = tvarůžek, obojí je z tvarohu. Takže je zajímavé, že někkteré ti chtnají a některé ne. Podle mne jsou nejlepší ty z Loštic, jezdím si pro ně jednou za měsíc do Olomouce do podnikové prodejny.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 08:50 | Nahoru | #70

JiB píše: Olomoucký "syreček" je jenom z Loštic od firmy A.W.
A jak vidno, syreček = tvarůžek, obojí je z tvarohu. Takže je zajímavé, že některé ti chutnají a některé ne. Podle mne jsou nejlepší ty z Loštic, jezdím si pro ně jednou za měsíc do Olomouce do podnikové prodejny.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 09:06 | Nahoru | #71

JiB píše:

Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.
Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 09:59 | Nahoru | #72

PaMi píše: Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.
Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...


Co je dobré je povětšině i dražší, bohužel.... Ale vanička "kousků" 450 gr za 100 se mi zase nezdá až tak moc. Krabička cigaret či tři pivka, ekvivalent A "kousky" jsou vynikající, navíc ty s kmínem nebo cibulkou....

Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 10:43 | Nahoru | #73
Jsem zlej a žeru malý děti. O vánocích s bramborovým salátem.

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 10:43 | Nahoru | #74
JiB> Ale jo. Máš pravdu. Já si ale tak nějak, bohužel pamatuju, že ten balíček býval větší, a levnější. To víš, v mém věku už jde o vzpomínkový optimismus....

Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 11:57 | Nahoru | #75
Tak na vánoce nesmí chybět kapr na modro, kterýho si udělám sám a většinou ho taky sám sežeru

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 13:22 | Nahoru | #76

kerut píše: maco> bacha, jeleni jsou nebezpecny, posledni dobou prej kradou myslifcum flinty


No to bylo nějak minulý týden ne, jak si jeleni udělali hon na myslivce

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 13:50 | Nahoru | #77

Codo píše: Já jsem za nejlepší jídlo roku 2018 vyhodnotil naprosto senzačního uzenýho kapra s grilovanou zeleninou. Kapra jinak nežeru, ale soused na chajdě je vášnivej rybář a skvělej rybí kuchař...to bylo žrádlo jak bejk, až jsem tomu nechtěl věřit. Ten mečoun jak píšeš musel bejt fantastickej. Už jen když to čtu...


Lepší byla asi ta barakuda. Jinak na toho mečouna jsem chodil každý den večeři do jednoho podniku, to tam grilovali venku a ti si už mě tam pamatovali a už mě zdálky zdravili

Na pár dní jsme zaparkovali tehda někde kousek od malajských hranic a bydleli jsme u nějakého číňana no jednou už jsem to nevydržel, tak jsme si pronajali lod'ku a jeli jsme si ulovit něco sami. No ale museli jsme celkem dost od pobřeží protože blíž nic nezabíralo, nakonec už byla skoro tma tak jsme chytli dvě ryby ani nevím co to bylo, jednu jsem dal tomu číňanovi a tu druhou jsem mu řekl at' nám ji udělá k večeři no ale celkově to byl tak průměr, žádná extáze.

Uzeného jsem zkusil jednou akurát pstruha na rybářské baště kam jsem jezdil často a víckrát už ho ani nemusím ale objevil jsem vloni v Jeseníkách další rybářskou baštu kde jsem začal jezdit a pstruha tam dělaj ještě lepšího, v trojobalu

(reakce na) Co žerete o vánocích

5.12.2020 v 14:30 | Nahoru | #78

_xy_ píše: ...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...



Paradoxem je, že ten tvaroh Loštice nakupují v Německu, protože v něm jsou údajně lepší kultury na zrání než v tom českém.

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

6.12.2020 v 01:16 | Nahoru | #79
maco: Uzeného jsem zkusil jednou akurát pstruha na rybářské baště kam jsem jezdil často a víckrát už ho ani nemusím ale objevil jsem vloni v Jeseníkách další rybářskou baštu kde jsem začal jezdit a pstruha tam dělaj ještě lepšího, v trojobalu [/quote]

Kousek u Moravský Třebový zase dělaj (dělali??) úžasnou uzenou makrelu. Řeklo by se - blbost - ale když se umí, tak se z otloukánka stane královna plesu. Pokud někdo někde dokurvil uzenýho pstruha, můžeš si bejt jistej, že to není vina ani rybky, ani úpravy.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

6.12.2020 v 16:59 | Nahoru | #80

_xy_ píše: ...jenže ono je to přesně naopak - olomoucké tvarůžky z Loštic jsou z tvarohu, ty německé z Lidlu a Kauflandu syrovátkové...



V tom případě beru zpět a sypu si popel na hlavu. Jsem pomatený

Edit: Tak nejsem.

Naposledy editováno 06.12.2020 19:15:12

Co žerete o vánocích

6.12.2020 v 22:34 | Nahoru | #81
Ja miluju brsalát. Dělal jsem si ho ze 7kg brambor a žral snad ještě 3.1. Trpěl jsem škrobovou redundancí a nemohl se vysrat ale takhle to mám prostě rád.
Teď už dělám salátu míň k tomu řízek, pivko nějakou kořalku. Zlatý prase vidím každej rok protože s tím tak trochu vyjebu.








1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 00:46 | Nahoru | #82
Codo> ja ryby moc nemusim, leda tunaka do testovin, ale pripomels mi jak sem si jednou dal uzenou makrelu na spejli, ciste proto, ze me hrozne zajimalo jak chutna voko.. kupodivu chutnalo normalne uzene (celkem dobre) jako vsechno to vostatni..
..coz me rovnou evokuje jeste druhu vzpominku, jak jsme varili kralici hlavu a maminka mi naridila mu vydloubnout voci, ze prej na ni z hrnce furt blbe kouka
..jinak na vanoce zerou starci se salatem rizky, a ja jako normalne testoviny..

3 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 07:17 | Nahoru | #83
kerut> Tyvole, tak do voka bych nešel. Kór jestli smutně koukalo Jinak já zas nemusím tuňáka, nic mi neříká. Z ryb celkem můžu dravce, nesmrdí tolik rybinou, samozřejmě úhoře, ale to je had a bez problémů rybí filé. Mám na něj svoje úpravy a je pak špicový. A určitě nepohrdnu dobře udělaným pstroužkem, jezdíme v létě na pstruhy do Polska, Poláci je umí. Máme s naší motobandou oblíbený místo, kam na ně. Už aby ta zkurvená zima skončila...

2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 08:22 | Nahoru | #84
Codo> Jo takovej pořádnej stejk z tuňáka koupenej čerstvej na rybím trhu a udělanej na grilu to je ňamka, Nevýhoda je pouze cena,

Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 08:28 | Nahoru | #85
Erotický festival pro mládež nad 50 let



1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 09:49 | Nahoru | #86

FJRPEPA píše: Codo> Jo takovej pořádnej stejk z tuňáka koupenej čerstvej na rybím trhu a udělanej na grilu to je ňamka, Nevýhoda je pouze cena,



Tuňák na Sri Lance a tady se nedá srovnávat a navíc asi za pětinu...to mi tady chybí, všechny ty ryby, krevety a jiný potvory a také ovoce, nepřekonatelné

Byl jsem na Vánoce na Kubě i na Srí Lance a má to něco do sebe, opravdu ta pravá pohoda, člověk nic nemusí, žádný nakupování, šílenství...a když chce, tak se zbaví i rodiny

(reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 09:57 | Nahoru | #87
Din00> Jo mořský potvory všeho druhu to mám taky rád.

2 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích

Skvělá odpověď, děkuji! 7.12.2020 v 11:28 | Nahoru | #88
Tak tip na žrádlo - manželka dělala o víkendu pečené vepřové maso,které potom vidličkou "trhala"... před pečením se to obalí v koření a podleje troškou vody, jak je dopečeno, tak se to trhané maso s tím výpekem promíchá. Žrali (schválně nepíšu jedli...) jsme to nacpané v domácích bulkách spolu s listovým salátem, naloženejma okurkama a karamelizovanou cibulkou, je fajn si tu bulku máznout nějakým dresinkem nebo troškou majonézy....mlaskačka.
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!

Naposledy editováno 07.12.2020 11:29:40

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 11:50 | Nahoru | #89
PlusOne> zjisti mi prosím který koření do vepřovýho masa paní domácí dává , asi si udělám vánoce dřív

(reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 11:59 | Nahoru | #90
Codo> ja to zeru prave proto ze to nechutna nijak a ma to prokazanej obsah bilkovin

JPechy> hergot tohle mi nedelej, ze ja na to koukal,.. ted se mi vo tom budou zdat tejden hladovy sny
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist