globalmoto_kveten





Téma: Co žerete o vánocích
3.12.2020 v 13:43
Pomalu jsou tady vánoční svátky a Novej rok. Jako obvykle mě jímá hrůza z těch všech věcí okolo a z vymejšlení dárků. Nikdy mi to nešlo. Pro mě za mě by mi stačil klid, dobrá bašta, něco kvalitních lihovin a dobrýho piva či vína a stromeček, aby to doma pěkně vonělo. Jenže to zas bude stejný, jako každej rok. Tak to nějak musím překlepat.
Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna

2 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích

Skvělá odpověď, děkuji! 7.12.2020 v 11:28 | Nahoru | #1
Tak tip na žrádlo - manželka dělala o víkendu pečené vepřové maso,které potom vidličkou "trhala"... před pečením se to obalí v koření a podleje troškou vody, jak je dopečeno, tak se to trhané maso s tím výpekem promíchá. Žrali (schválně nepíšu jedli...) jsme to nacpané v domácích bulkách spolu s listovým salátem, naloženejma okurkama a karamelizovanou cibulkou, je fajn si tu bulku máznout nějakým dresinkem nebo troškou majonézy....mlaskačka.
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!

Naposledy editováno 07.12.2020 11:29:40

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 11:50 | Nahoru | #2
PlusOne> zjisti mi prosím který koření do vepřovýho masa paní domácí dává , asi si udělám vánoce dřív

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 20:07 | Nahoru | #3

PlusOne píše: Tak tip na žrádlo - manželka dělala o víkendu pečené vepřové maso,které potom vidličkou "trhala"... před pečením se to obalí v koření a podleje troškou vody, jak je dopečeno, tak se to trhané maso s tím výpekem promíchá. Žrali (schválně nepíšu jedli...) jsme to nacpané v domácích bulkách spolu s listovým salátem, naloženejma okurkama a karamelizovanou cibulkou, je fajn si tu bulku máznout nějakým dresinkem nebo troškou majonézy....mlaskačka.
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!



Trhaný maso, pomalu pečená kachnička...nóóó, přece jen nějaká změna a nápad! To by se mohlo pajšlu líbit, zejména když se k tomu krásně hodí pivečko...
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist