globalmoto_duben_nolan




Z aut na skútry? Ano, připravte se!

Kapitoly článku

Kymco

Agility City 125

Taiwanský výrobce má kategorii skútrů do 125 ccm vůbec největší výběr. Model Agility City se v duchu svého označení hodí nejlépe k obratnému kličkování po městě, kde se výborně hodí jeho velká šestnáctipalcová kola. Rovná podlaha usnadní nastupování a dává nohám spoustu příležitostí k odpočinku. Při pohledu na solidní kvalitu zpracování až překvapí jeho nízká cena.

DJ 125

Pokud byste v tomhle skútru hádali maximálně padesátkový motor, máte pravdu. Kompaktní stavba skútru byla navržena společně pro kubatury 50 a 125 ccm, ale to neznamená, že by za výkonem silnějšího motoru nějak zaostával podvozek nebo brzdy. Jako společník k rychlým přesunům po městě poslouží skvěle, a v garáži nezabere skoro žádné místo. A cena je skoro stejně zanedbatelná.

Downtown 125i (ABS)

Luxusní cestovní skútr se pyšní designem z italské dílny a tou nejmodernější technikou. Body, které ztrácí v ucpaných ulicích velkoměst, získá hravě zpět při delší cestě. Místa pro dvoučlennou posádku má komfortní sedlo víc než dost a stejně velkorysý je i prostor pod ním. Vysoký štít, rozměrná kapotáž a kvalitní odpružení slibují ničím nerušenou jízdu. Jeden z mála skútrů v této kubatuře, který má v příplatkové výbavě ABS.

Grand Dink 125

Letošní novinka se prezentuje agresivním výrazem přední masky, ale přitom se nejedná o žádného sportovce. Umístění řídítek, velikost sedla a celkové rozměry jej řadí spíš mezi cestovněji zaměřené modely. V jeho sedle se lze nejlépe představit pohodové proplouvání městem nebo nedělní výlet ve dvou. Jízdní komfort mu rozhodně nechybí, přestože zadní ráfek má průměr pouhých 12 palců.


Like 125

Ani tato značka nemůže přehlížet zvýšený zájem o retro skútry. Jestli "lajkujete" padesátá léta, pak by vaší pozornosti neměl ujít tenhle elegán v klasickém kabátě. Ani o svou bezpečnost se bát nemusíte. Že byl Like vyroben v jednadvacátém století, to dokládají například kotoučové brzdy, nebo přední hydraulická vidlice.

People GT125i

Při podrobnějším pohledu do nabídky stopětadvacítkových skútrů si nelze nevšimnout, jak se některé modely nechávají vzájemně inspirovat. Například Kymco People má celou řadu společných prvků se skútry Honda SH, a to včetně zadního kufru v základní výbavě. Při troše nadsázky záleží vlastně jen na tom, jaké značce dáváte přednost. Parametry a cenu si porovnejte v naší tabulce, nebo se podívejte na srovnání obou modelů s motory 300 ccm v našem testu. 

Super 8 125

V pestré nabídce nesmí chybět sportovní model. Kompaktní a obratná Super osmička  promění každou silnici v závodní okruh a osloví tedy hlavně mladší generaci jezdců. Tu správnou racingovou image mu dodávají ostře řezané hrany, sportovní grafika, kouřový štítek a zubaté brzdové kotouče.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):



TOPlist