globalmoto_duben_nolan




Z aut na skútry? Ano, připravte se!

Kapitoly článku

Gilera

Nexus 125

Nexus dokonale kombinuje sportovní design s užitnými vlastnostmi skútru a díky tomu se hodí pro nejrůznější účely. Kromě pohodlné a rychlé přepravy po městě umí nabídnout také hodnotné zážitky z jízdy, které mají na svědomí kvalitní podvozek a velká kola.

Runner 125

Menší a ještě obratnější stopětadvacítka od Gilery, postavená na menších kolech a kratším podvozku, zastane spoustu práce při popojíždění po městě i na delších trasách. Sportovní duch se tady nezapře - stačí se podívat na přístrojovku nebo plochy s imitací karbonu - ale konstruktéři nezapomněli ani na praktickou stránku. Pod sedlo se snadno vejde každá integrální přilba.

Vespa

LX 125 3V

Italská Vespa je mezi skútry opravdovou legendou, a současná popularita retro stylu je pro značku větrem do plachet. Přestože to zvenku tak nevypadá, technologie ukryté pod prakticky neměnným vzhledem drží krok s moderní dobou. Aktuální novinkou pod kapotami (nejen) téhle Vespy je tříventilový motor s vyšším výkonem a nižší spotřebou.


S 125 3V

Nelíbí se vám kulaté světlo na řídítkách Vespy LX? Pak je tady model S 125, jehož světlomet má tvar obdélníku. A najdou se ještě další rozlišovací prvky, jako třeba menší přední blatník. Také v modelu S bije nový a výkonnější tříventilový motor.

LXV 125

Vespa LXV, to je něco jako retro na druhou. Stylem se vrací do šedesátých let minulého století a dává důraz na propracované detaily: chromovaná řidítka, štítek vytvarovaný kolem čelního světlometu, standardně montovaný elegantní zadní nosič a dělené sedlo z pravé kůže se zvýrazněným obšíváním.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (28x):



TOPlist