yamaha_demo_tour




Motocykl 2006

Kapitoly článku

Z pohledu návštěvníka musím celou tuto část expozice letošní výstavy Motocykl 2006 v Praze hodnotit velice pozitivně. Křižíkův pavilón B byl nakonec zaplněn 43 soutěžními exponáty, které do tuctové produkce ostatních pavilónů rozhodně nezapadly.
Příznivci takto vyhraněných motocyklů si zde rozhodně přišli na své. Kromě soutěžních strojů se v tomto pavilónu představila řada úpravců i další firmy s těmito exponáty více, či méně spjaté. Mně osobně zaujala především firma BBC, která představila řadu zrenovovaných amerických veteránů a expozici Harley-Davidson Clubu Praha. Za povšimnutí rovněž stála expozice airbrushera Jaroslava Křemečka, či firmy Touratech, která se zabývá doplňky a přestavbami motocyklů enduro pro dálkové rally. Nelze rovněž nezmínit krásné Ducati Miroslava Peterky, či soutěžní dragstery.


Ačkoliv se jednalo o první ročník takto tématicky zaměřené expozice a soutěže, zasvěcení ji hodnotí velice kladně. Příznivce těchto strojů jen mohlo trochu mrzet, že termín výstavy se překrýval z americkou Daytona Bike Show a někteří, především zahraniční stavitelé z Evropy, se tak nedostavili. Nemalý podíl na celé organizaci, samozřejmě kromě vystavovatelů a prodejců, patří periodikům ČMN a EasyRiders.
Jednotlivé exponáty byly hodnoceny hned v několika samostatných kategoriích odbornou osmičlennou porotou složenou z novinářů odborného tisku a nezávislých stavitelů z Česka a zahraničí. Každému motocyklu v dané kategorii porota udělila body ze stupnice 1 – 10 (10 bodů nejvyšší ohodnocení). V každé kategorii byly vyhlášeny 3 nejlepší umístění. Navíc stroji s největším počtem bodů byl udělen titul The Best of Bohemia Custom Show 2006. V tomto ohledu patří absolutorium Václavu Vávrovi se stavbou Breakin‘ The Rules a jeho firmě VaV Tuning.


Vítězové a jednotlivé soutěžní kategorie motocyklů hodnocené odbornou porotou:

1. Chopper & Cruiser Zajímavě upravené nebo přestavěné motocykly zařaditelné mezi choppery a cruisery bez rozdílu roku výroby, počtu válců a objemu motoru mimo H-D. 1. místo Indiana / Ducati 650 (Michal Cetkovský č.10)
2. místo Fena / FN 500 SV (Michal Cetkovský č.9)
3. místo Yamaha Vmax (Petr Kerum č.12)





2. Pro Street Zajímavě upravené či přestavěné silniční sportovní motocykly, závodní repliky, streetfightery. Do této kategorie byly zařazeny i stroje upravené ve stylu supermoto. 1. místo Ducati 999S "Power by Pete" (Miroslav Peterka č.18)
2. místo Suzuki GSX 1400 (Robert Ševčík č.19)
3. místo Honda CBR 900 RR (Tomáš Vopat č.15)






3. Tuzemák Výrazně upravené nebo od základu postavené motocykly poháněné pouze agregáty české výroby (Jawa, ČZ, Eso, Walter, Ogar). V této kategorii byly hodnoceny pouze práce českých stavitelů a úpravců.

1. místo Jawa 559 "Yellow chopper" (Jan Rousek č.7)
2. místo Jawa 350/639 "Dřevo" (Jiří Pejchar č.5)
3. místo Jawa 650 Drag Racing Special (JAWA moto/ČMN č.42)




4. Custom Harley Výrazněji upravené a přestavěné motocykly poháněné výhradně agregáty Harley – Davidson nebo Buell bez rozdílu objemu a roku výroby.

1. místo H-D Easyrider/Rollin´Thunder (Libor Kubec č.22)
2. místo H-D 99´Dyna 1 450 cc (Petr Chlustina č.20)
3. místo H-D 96´Dyna 1 340 cc (Tomáš Truneček č.21)


5. Radical Custom Všechny od základu postavené motocykly s výjimečnou konstrukcí, revolučním technickým řešením, nadstandardními prvky a nápady. Motocykly soutěžící v této kategorii mohly mít libovolnou pohonnou jednotku.

1. místo Breakin´The Rules (Václav Vávra č.26)
2. místo VMP Czech Bread (Milan Plocek č.25)
3. místo Wild Style Bruta 11 (Jiří Beránek č.33)



6. Airbrush Hodnoceny byly designerské nápady, lakování, airbrush i celkové zpracování všech přihlášených motocyklů. Do této kategorie se mohly přihlásit i motocykly, které nespadaly do žádné z výše uvedených kategorií.

1. místo Wild Style Bruta11 (Jiří Beránek č.33)
2. místo VMP Czech Bread (Milan Plocek č.25)
3. místo H-D Leopard VMP (Miroslav Čáp č.41)


Další foto:















Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Marek Hrodek - (Odebírat články autora)
Dan Rozkol - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist