yamaha_demo_tour




Indian představil tři nové modely

Dlouho očekávané představení motocyklů z produkce znovuzrozené americké značky proběhlo podle plánu na víkendovém srazu Sturgis. Firma Indian Motorcycles, která se před nedávnem opět naplno rozběhla pod křídly koncernu Polaris, uvádí na trh hned tři nové modely Chief - Classic, Vintage a Chieftain.

Kapitoly článku

Nejstarší americký výrobce motocyklů představil svojí novodobou modelovou řadu tisícům nadšenců ve stylovém prostředí Muzea motocyklů a Sině slávy ve městě Sturgis, kde se každoročně koná monstrózní motorkářský sraz.. V atmosféře této velkolepé události se zákonitě odrazila bohatá historie legendární značky, ale také velká očekávání jejích budoucích úspěchů. Připomeňme, že v minulosti se už několik firem pokusilo znovu oživit kdysi velmi populární značku, ale nikomu se nepodařilo dotáhnout do takové fáze, jako koncernu Polaris, který si vzal značku Indian pod křídla v roce 2011. Po přestěhování výroby do Iowy se nový majitel pustil do vývoje a letos na jaře poodhalil nový motor Thunder Stroke 111, který slouží jako pohonná jednotka všech tří nových modelů.

Indian Chief Classic

Prvním z nich je klasický mohutný cruiser, který staví svůj vzhled na designových prvcích historických Indiánů. Nechybí tu hluboké blatníky, široké kožené sedlo, kapkovitá nádrž s přístrojovkou ani soška indiána na předním blatníku. Novinka se ale zároveň pyšní celou řadou moderních technologií - bezklíčové zapalování, ABS, tempomat, plyn throttle-by-wire,  nebo hliníkový odlévaný rám. Z parametrů zatím známe jenom hmotnost 354 kg, výšku sedla 660 mm a objem nádrže 20,8 litru. Cena modelu Indian Chief Classic v Americe začíná na 18 999 dolarech, což by v přepočtu na koruny vycházelo na méně než 400 tisíc. Dá se ale očekávat, že v Evropě bude cena o něco vyšší.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Indian Chief Vintage

Soft bagger Chief Vintage posouvá ikonickou značku Indian Motorcycle díky ručnímu zpracování detailů na úplně novou úroveň. Kromě výbavy shodné s modelem Chief Classic nabízí navíc odnímatelné boční brašny z kůže,  třásně ze stejného materiálu, chromovaný emblém na předním blatníku a čelní plexištít, který lze snado demontovat a znovu nasadit. Vintage je ve srovnání s modelem Classic dva tisíce dolarů dražší.


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.


Indian Chieftain

Vůbec první kapotovaný Indian vychází vstříc cestovatelským trendům současnosti, a nabízí extraporci komfortu. Mohutná přední maska montovaná na vidlice je jako první ve své kategorii vybavena elektricky ovládaným plexištítem. Součástí standardní výbavy jsou také boční kufry s rychloupínacím systémem, výkonný audio-systém s možností připojení telefonu přes Bluetooth, nebo systém měření tlaku v pneumatikách. Cena v USA je bezmála 23 tisíc dolarů.


Když jsme před dvěma lety získali Indian Motorcycle, naším cílem bylo zachránit duši této legendární americké značky a vrátit jí do současnosti prostřednictvím jedinečného designu a moderních technologií,"  říká Scott Wine, šéf mateřského konceru Polaris Industries Inc. “V sobotu večer jsme představili tři úžasné nové modely Indian Chief, které představují výsledek našeho snažení a budoucnost této značky. Byl to pro nás triumfální okamžik a já věřím, že motocykloví fanoušci na celém světě s námi tuto významnou událost rádi oslaví.”


Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist