Ale rouru 55mm nebude problém zaseknout do zdi, krom štorcek.
Bychom tady mohli udělat retro výstavku Akorát co jsem se přestěhovala, tak všechny klumpy letěly do konťasu. ale na chalupě je toho ještě docela dost
Add centrál...ten by se v mém 53 metrovém hnízdě ujal
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Po uležení celé dám vařit, když je maso měkké, vyndám jej z hrnce, přendám do lehce vymaštěného pekáče a dám "nasucho" dopéct do trouby. Rozvařený lák rozmixuju, přepasíruju přes síto, dám znovu povařit, zahustím moukou a smetanou, nechám "zavařit" a to hlavní na konec - v kastrůlku na kousku másla udělám karamel, cmrndnu do něj trochu vody (hned rychle míchat, pění), rozmíchám a naleju do omáčky, opět nechám chvíli povařit, dochutím (dosolit, dosladit dne chuti) a omáčka je hotova.
Mezitím udělám knedlíky, pochopitelně poctivé domácí (kupovaný knedlík je ke svíčkové hřích!) a když je maso hotové (nespálit ani nepřesušit) a knedlíky jakbysmet, může se servírovat... a žrát!
Brusinky (děláme rybíz zavařený coby brusinky, je snad i lepší), šlehačka a plátek citronu k poctivé svíčkové patří, nicméně nezbytné nejsou.
Je dobrá i z králičích hřbetů. A hlavně omáčka jako taková je nejlepší, když se ještě pak pár dní uleží. Což si v hospodě rozhodně nedáš, díky dementním rádobynormám od taváryščů z Brusele.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
asi zas brzo udělám
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Save77 píše: trins> Taky nenakládám...zjistila jsem, že to není vůbec potřeba. Dělám ji jen den předem.
no já jsem hlavně samouk......kuchařek plná prdel,ale jen jima listuju......zásadně nečtu postup, jen ingredience
no a popravdě....zatím jen úspěchy ......po dýňové polívce zvlhla i potencionální tchýně
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Ještě se dá udělat "falešná svíčková", hlavně z králíka a je to de facto něco na způsob smetanové omáčky. Ale tu si z hlavy nepamatuju, je to tety výsada. Já radšej poctivou.
Save77> Pravda, někdy, když se povede, není mouky potřeba. A mixuju proto, že potom pasíruju přes jemnější síto (přes které se kusy zeleniny moc dobře nepasírují) a koření nevyndavám (krom bobkových listů), rozmašluju to sakumpérum. Ale tomu našemu způsobu dává šmrnc hlavně ten karamel.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
A z jaký dýně vaříš? Teď je v kurzu hokaido..ale na trzích vídám i špagetovou. Ještřě jsem do dýně nešla..ale asi brzy vyzkouším.
Dnes jsem škvařila sádlíčko(dostala jsem domácí), ze škvarečků udělala placky a k nim smetanovou pórkovou polívku...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Tak jasný že doma, pokud není člověk antitalent, je jídlo poctivější, než nějaká brynda u stánku.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Jinak domácí sádlo a kor ty škvarkové placky... himbajs, ty už jsem léta neměl a co jsem se jich nacháloval.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
J.M.K.> No právě..ty z obchodu jsou takový hubeňoučký, žádný stehýnka...táta králíky choval, takže vím jak má to zvíře vypadat. Některý maso v krámě je vážně strašidelný..kuřata... králíci...
Teda ale děláš mi taky chutě! S tou paštikou..a domácím chlebíkem. Ten si taky doma dělám. Tak si k tobě někdy udělám výlet na motorce a narvu kufr králíkama