2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
Po uležení celé dám vařit, když je maso měkké, vyndám jej z hrnce, přendám do lehce vymaštěného pekáče a dám "nasucho" dopéct do trouby. Rozvařený lák rozmixuju, přepasíruju přes síto, dám znovu povařit, zahustím moukou a smetanou, nechám "zavařit" a to hlavní na konec - v kastrůlku na kousku másla udělám karamel, cmrndnu do něj trochu vody (hned rychle míchat, pění), rozmíchám a naleju do omáčky, opět nechám chvíli povařit, dochutím (dosolit, dosladit dne chuti) a omáčka je hotova.
Mezitím udělám knedlíky, pochopitelně poctivé domácí (kupovaný knedlík je ke svíčkové hřích!) a když je maso hotové (nespálit ani nepřesušit) a knedlíky jakbysmet, může se servírovat... a žrát!
Brusinky (děláme rybíz zavařený coby brusinky, je snad i lepší), šlehačka a plátek citronu k poctivé svíčkové patří, nicméně nezbytné nejsou.
Je dobrá i z králičích hřbetů. A hlavně omáčka jako taková je nejlepší, když se ještě pak pár dní uleží. Což si v hospodě rozhodně nedáš, díky dementním rádobynormám od taváryščů z Brusele.