globalmoto_kveten





Téma: Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)
 
26.10.2012 v 17:15
Začíná být zima a bude více času na vaření,tak se klidně pochlubte,co jste dobrého vytvořili :)
Třeba mě i ostatní inspirujete
Za mě dnes japonská kuchyně....Dobrou chuť

Naposledy editováno 26.10.2012 17:15:52

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

20.10.2013 v 22:39 | Nahoru | #1
trins> ..rozumím...

J.M.K.> No právě..ty z obchodu jsou takový hubeňoučký, žádný stehýnka...táta králíky choval, takže vím jak má to zvíře vypadat. Některý maso v krámě je vážně strašidelný..kuřata... králíci...
Teda ale děláš mi taky chutě! S tou paštikou..a domácím chlebíkem. Ten si taky doma dělám. Tak si k tobě někdy udělám výlet na motorce a narvu kufr králíkama

(reakce na) Žrádelník,aneb co motorkáři vaří :)

20.10.2013 v 23:07 | Nahoru | #2
Save77> Kuřata to samé... stačí si uvědomit, že jatečná (brojlerová) kuřata dnes dorůstají dvojnásobné váhy a v poloviční době, než tomu bylo před cca 30 lety. Takže jsou to vlastně narychlo vyhnaní mutanti. Ale to ještě ujde, s těmi králíky je to horší... někdy kolem velikonoc v pár letácích králíci byli, na fotkách vypadali slušně (ale to známe, jak to je, že?), ale ty ceny - zadek 240Kč/kg, hřbet 250Kč/kg, jen předek 140Kč/kg (ale dobře víme, že předek je na houby)... jsem si říkal, jak se s tím mohou nechat vyfotit. A oproti tomu pár neděl zpátky byl v letáku od lidlu a od kaufu celý králík - cca 135Kč/kg. Z toho je jasné, že to bude ten čínský utrejch. Ostatně v těchto odpadkárnách beztak nekupuju ani rohlíky, ať si to pšonci sežerou sami.
Takže králíka nebrat, leda od známého řezníka. To samé drůbež - českou husu neseženeš. Leda maďarskou a to je také děs, od těch prasečkářů.
Tak když myslíš, že Ti to stojí za cestu štorc republikou, třeba... paštiky ještě mám, beztak záhy budou nové. A když pojedeš někdy v zimě, můžeš odvézt i zmrzlé kusy, aniž by cestou roztály. Ovšem otázkou jest, jak bys na tom byla Ty (nadsázka, pochopitelně). asi málokdo bude takový magor, jako kdysi já, aby jezdil na motorce 350km štreky v patnáctistupňovém mraze.

Holt kdo dneska drží králíky, má být na co pyšný a rozhodně by neměl přestávat. Nedávno jsem navíc viděl někde článek o tom, jak se kralikařina začíná zase rozmáhat, kor mezi mladými. A to je dobře.
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist