globalmoto_kveten





Téma: ..
 
12.8.2009 v 23:32
....

Uzavřeno 08.07.2010 v 06:27 uživatelem hanny


Naposledy editováno 08.07.2010 06:29:51

MrsAtasova>Repulsion> kurfa neber mě za slovo porád ,já tedy buď zahušťuji chlebem,nebo hotovou jíškou,která tam ani nejde cítit a guláš zjemní.....zásmažky nedělám.
Někdy zahušťuju strouhanou bramborou,taky good.



Jenže nejlepší guláš je takový, který se vůbec nezahušťuje - který se zahustí sám To máš to samé jako s tou cuketou - cuketa je fajn surovina, ale ne, když se používá jako náhražka do guláše apod. - tím vznikne jídlo na naplnění žaludku, ale nikoliv gurmánský zážitek Cuketová klasika je třeba ratatouille
[quote]Repulsion>Jenže nejlepší guláš je takový, který se vůbec nezahušťuje - který se zahustí sám

Tak ten jsem právě dojedla, heč;)

(reakce na) ..

16.8.2009 v 12:16 | Nahoru | #123

Zuzana>[quote]Repulsion>Jenže nejlepší guláš je takový, který se vůbec nezahušťuje - který se zahustí sám

Tak ten jsem právě dojedla, heč;)



nic nezbylo????

1 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 19:26 | Nahoru | #124
Sakra, ono vážně existuje něco jako cuketový guláš??? Já to včera jen tak plácla.
Souhlasím s Ataskou, že zahuštěný gulášek bramborou je fajn. K tomu miluji brambory na loupačku, hezky nakrájet na kolečka, osolit, zalít guláškem a pak ... mňam.

Naposledy editováno 16.08.2009 19:57:57

2 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 20:25 | Nahoru | #125
Jak zahustí se sám??? Já zahušťuju chlebem napřed rozvařeným ve vývaru. By mě zajímalo, jak to vypadá, když se nezahušťuje.

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:31 | Nahoru | #126

Repulsion>Jenže nejlepší guláš je takový, který se vůbec nezahušťuje - který se zahustí sám To máš to samé jako s tou cuketou - cuketa je fajn surovina, ale ne, když se používá jako náhražka do guláše apod. - tím vznikne jídlo na naplnění žaludku, ale nikoliv gurmánský zážitek Cuketová klasika je třeba ratatouille



pokud se budem bavit o gurmánských zážitcích,tak si udělám steak s pepřem,solí a orestuju si k tomu zel.fazolky a vychutnám skoroneochucené.....atd.atd. ale to se bavíme o hovínku,pač každej má jiný chutě,každej posuzuje za guru jídlo něco jinýho......ale pamatuju si,jak jsem bly v jedný guru-restauraci a pán námříká po 45 minutách.......

:"Tak mohu přinest 6-stý chod(minichod)??? A nechtěli by jste si odpočinout????"
a my:"Ne spěcháme!"

Ale nyní vařím i dětem,tak ty majdy prostě zjemňuju a přizpůsobuju rýži a nudlím(správná konzistence)....

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:31 | Nahoru | #127

Violet>Sakra, ono vážně existuje něco jako cuketový guláš??? Já to včera jen tak plácla.
Souhlasím s Ataskou, že zahuštěný gulášek bramborou je fajn. K tomu miluji brambory na loupačku, hezky nakrájet na kolečka, osolit, zalít guláškem a pak ... mňam.



ne,jen mě napadlo,jak bych ho udělala.....

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:33 | Nahoru | #128
Bonelo> tam jde o to,že třeba zrovna já nemám ráda,když u guláše musím "pádlovat"..... ,tak repulsion ho má rád řídký.
jinak jsednou jsem zkusila i zahušťovat krupicí a taky dobrý!

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:37 | Nahoru | #129

Bonelo>Jak zahustí se sám??? Já zahušťuju chlebem napřed rozvařeným ve vývaru. By mě zajímalo, jak to vypadá, když se nezahušťuje.



Tipuji, že Repulsion měl na mysli hodně masa a cibule. Jinak nevím jak jinak zajistit hustou konzistenci.
Jak jsi pasl o tom chlebu tak já občas zahušťuju chlebem namočeným v pivu, ale je třeba, aby byl opravdu hodně nasáklý, aby se hezky rozvařil.

2 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 20:42 | Nahoru | #130
Cibule dávám stejně jako masa, nakrájím úplně na drobno (opruz) a smažím do zlatova. Aby to bylo hustý. tak to bych jí tam musel dát tak dvakrát tolik, bych se z toho asi zbláznil...

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:49 | Nahoru | #131
Bonelo> cibulka je základ!

(reakce na) ..

16.8.2009 v 20:50 | Nahoru | #132
Bonelo> Tak to dáváme stejný poměr. Nejlepší guláš dělá můj bratranec, je to machr přes jídlo i jinak. Má zlatý ruce. Kdybys ochutnal jeho domácí klobásy... Každopádně se ho na ten guláš zeptám, pak písnu.

..

16.8.2009 v 21:13 | Nahoru | #133
Jendou jsem prásknul policajtům, že vím kde stojí ukradenej traktor. To jsem taky motorkář práskač?
A kdybych věděl kdo ho ukrad tak ho prásknu taky.

2 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 21:30 | Nahoru | #134
Nechci, aby mě jeden, nebo druhej vůbec zatahovali do svých problémů, a už vůbec nechci řešit vzkazy po známejch že se mnou někdo zatočí že ví něco ...a podobně.
Jsem svobodný běloch a svoje věci si budu půjčovat komu chci a kdy chci a i kdyby to byl třídní nepřítel, nebo někdo podobný.
Nejsem soudce a ani nebudu, ale chtěl jsem vědět, jak se k tomu místní široká - rádoby - motorkářská komunita postaví názorově.

Žiju na mašině každý den a těším se z parádní jízdy i když někdy na hraně...Takže koho jsem urazil, omlouvám se a kdo je se mnou, díky.

Jo a pokud to tu nějaký admin vymaže, je mi to fuck, z mašiny mě to nesundá...

(reakce na) ..

16.8.2009 v 21:36 | Nahoru | #135
Hanny> počkej a jak zahušťuješ guláš?!

..

16.8.2009 v 21:37 | Nahoru | #136
neumím vařit, nikdy jsem neuměl. Takže - nevím.

1 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 21:38 | Nahoru | #137
883 - dobrý strojek?

(reakce na) ..

16.8.2009 v 21:44 | Nahoru | #138
Hanny> jo,šitý jak na míru...

1 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 21:45 | Nahoru | #139
to věřím, kam jezdíš, nebo jen tak kolem komína?

(reakce na) ..

16.8.2009 v 21:48 | Nahoru | #140
Hanny> ešče není moc času...ale jinak spíš jako okruhy Třebíč,Pálava,Mikulov,Břeclavsko,Znojmo,Třebíč-zkz na zkz....

1 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 21:56 | Nahoru | #141
Třebíčsko znám, jezdil jsem tam na závody i jel Kopnou a pod....Rally.
A jinak rád ranč Vápenka - super.

Naposledy editováno 16.08.2009 21:56:26

1 reakcí na tento příspěvek ..

16.8.2009 v 21:57 | Nahoru | #142
No jak se zahustí guláš...

správně bylo řečeno, že čím víc cibule, tím víc cibule... no pak dobrá hovězí kližka - ta se musí dát do guláše vždycky, i když máme chuť na jiné maso - to dam dáme taky, ale až tak za hodinu potom, co hezky dusíme tu kližku... ta pustí takový ten chutný sajrajt, a je to... prostě dobrý guláš chce čas... a nejlepší je baštit ho až druhý den... kdo spěchá, to něčím zapráší - nají se taky, ale to už prostě není ono.... jako když "není čas" nechat uležet whisky nebo rum v dubovém sudu, tak se přibarví karamelem...

..

16.8.2009 v 22:14 | Nahoru | #143
Á, TADY JE KUCHYŇSKEJ KOUTEK...

..

16.8.2009 v 22:46 | Nahoru | #144
:\

(reakce na) ..

17.8.2009 v 01:03 | Nahoru | #145
Repulsion> Jj, taky zahušťuju samovolně... prostě hodně cibule, kližku, pořádně a opakovaně vysmahnout a vařit půl den.. nechat odležet. Mouka do "hovězího" guláše nepatří... jiné zahušťuji od mouky po smetanu skoro čímkoli. Ale pak to není ten pravej "hospodskej".
Sorry za spam:)

(reakce na) ..

17.8.2009 v 01:07 | Nahoru | #146

Hanny>Nechci, aby mě jeden, nebo druhej vůbec zatahovali do svých problémů, a už vůbec nechci řešit vzkazy po známejch že se mnou někdo zatočí že ví něco ...a podobně.
Jsem svobodný běloch a svoje věci si budu půjčovat komu chci a kdy chci a i kdyby to byl třídní nepřítel, nebo někdo podobný.
Nejsem soudce a ani nebudu, ale chtěl jsem vědět, jak se k tomu místní široká - rádoby - motorkářská komunita postaví názorově.

Žiju na mašině každý den a těším se z parádní jízdy i když někdy na hraně...Takže koho jsem urazil, omlouvám se a kdo je se mnou, díky.

Jo a pokud to tu nějaký admin vymaže, je mi to fuck, z mašiny mě to nesundá...



To že jsi běloch na to má vliv?

1 reakcí na tento příspěvek ..

17.8.2009 v 01:08 | Nahoru | #147
A ke guláši...

Nějak sem si nevšim, ale nikdo tu nepíše o majoránce?

(reakce na) ..

17.8.2009 v 01:26 | Nahoru | #148
Tafi.> Hele jak kdy... podle masa a podle toho jak to pustí, dneska tam třeba nebyla;) Minule jo....

1 reakcí na tento příspěvek ..

17.8.2009 v 01:37 | Nahoru | #149
Zuzu> Bez mařeny ani ránu...

BTW: Kolik znáte 16-letejch kluků co se neučí kuchařem ale vaří? Příjdu si jaksi osamocen
Tafi.> já já ja taky vařím a jsem na eletrice

Naposledy editováno 17.08.2009 02:43:09
Téma je zamknuto


TOPlist