WSBK Most – První závod ovládl Álvaro Bautista, Oliver König skončil šestnáctý

Kapitoly článku

MS Supersport – Závod (1)

Hned po startu se závodníci nevejdou do retardéru a padá pět jezdců včetně současného vedoucího jezdce šampionátu Dominiqua Aegertera, podle komisařů byl hlavní viník Can Oncu. který dostal jako trest povinný projezd boxovou uličkou. Hned po prvním kole se rychle odpojuje Lorenzo Baldassarri na Yamaze, za ním s odstupem sekundy a půl Adrian Huertas na Kawasaki a se stejným odstupem pak další jezdci s Valentinem Debise na Yamaze. Ondra Vostatek přežil úvodní skrumáž a na své Yamaze krouží na desátém místě.

Jedenáct kol do konce a skupina bojující o třetí místo dotahuje Huertase, na třetím místě je teď Glenn Van Straalen a po chvíli jde na druhé místo. O druhé a třetí místo teď bojuje skupina šesti jezdců. Osm kol do cíle a na druhé místo se dostává Stefano Manzi, italský jezdec na Triumphu.

Šest kol do cíle a Manzi svádí krásné souboje s Valentinem Debisem o druhé místo, Baldassarri už má náskok víc než šest sekund. Zbývají čtyři kola a Stephano Manzi se maličko trhá a odjíždí skupině a blíží se naději na stříbro, o to drsnější je ale boj o bronz. Poslední kolo se pořadí několikrát mění, ale Manzi nakonec druhé místo těsně udržel, jako třetí dojel Odendaal. Baldassarri s velkým náskokem první, Ondra Vostatek nakonec končí jedenáctý a Patrik Homola na 26. pozici. Obrovský úspěch pro Triumph, který naposledy podobně uspěl v Misanu 2012.

Supersport World Championship – Závod (1)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist