WSBK Most – První závod ovládl Álvaro Bautista, Oliver König skončil šestnáctý

Kapitoly článku

MS Superbike – Závod (1)

V Mostě je na kategorii Superbike naštěstí sucho a startuje se na slickách. Hned od startu je na trati řada chaotických momentů, kdy se hned čtyři jezdci nevejdou do retardéru a musí to vzít rovně, následně pak Andrea Locatelli putuje mimo trať, naštěstí se přes písek vrací na asfalt. V čele je turecký závodník Toprak Razgatlioglu na Yamaze a Jonathan Rea na Kawasaki, kteří si ještě v prvním kole stihnou vyměnit malý ťukanec při brzdění.

Na třetím místě se s menším odstupem rozehřívá Alvaro Bautista na Ducati, pak je dvousekundová mezera, pak jezdí Axel Bassani na další Ducati spolu se Scottem Reddingem na BMW a Andreem Locatelli na Yamaze. Rea si v šestém kole na chvíli bere vedení a střídají se s Razgatlioglu v nádherných soubojích o první pozici, Rea je z těsné blízkosti následuje. Úžasné výměny dvakrát v každém kole!

Osmé kolo a Rea se začíná mírně vzdalovat, na úvodní trojici se naopak dotahuje Bassani. A aby to bylo ještě dramatičtější, na plexištítech jezdců se objevují první kapky. V desátém kole si Razgatlioglu opět bere vedení a objevují se první varovné Rain prapory, ale jen na některých částech okruhu. To evidentně svědčí Bautistovi na Ducati, která místo zvolnění naopak zrychluje a jde do vedení.

Jsme v polovině závodu a v první čtveřici jedou všechny hlavní značky šampionátu. Ducati, Kawasaki, Yamaha a BMW těsně za sebou, protože Redding na BMW se dotáhl do hlavní skupiny, která je teď čtyřčlenná. Do konce zbývá 10 kol a dešťové vlajky už jsou vidět všude na okruhu i na objektivech kamer. Bautista stále první, Razgatlioglu a Rea se stále střídají a perou o druhou pozici, nakonec se ale před Razgatlioglu dostává i Redding, chvíli jezdí na třetím místě a pak jde i před Reu a je teď druhý a začíná stíhací jízdu na Bautistu, že by BMW mířilo za zlatou medilí?

Pět kol před cílem čelní čtveřice dojíždí Michala Práška na BMW, který je o kolo zpět a nakonec zamířil do boxů. Tři kola před cílem a Toprak se vrací na třetí místo a Bautista si udržuje bezpečný odstup, pokud neudělá v posledních dvou kolech chybu, měl by si sáhnout na zlato. Poslední kolo a Toprak se pokouší dostat před Reddinga a ten po nepatrném zaváhání málem končí čtvrtý, nakonec ale uhájí alespoň třetí místo před Reou až do cílové pásky. Nádherný závod a pořádný úspěch pro Ducati i nečekaně dobré umístění pro BMW! Oliver Konig skončil na sedmnáctém místě.

Superbike World Championship – Závod (1)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist