WSBK Assen - V Nizozemsku sehrálo roli počasí, v SBK překvapivě zvítězil Nicholas Spinelli

V Assenu si se závodníky pohrálo počasí. Překvapivým vítězem SBK se stal Nicholas Spinelli, který v Nizozemsku jede za zraněného Danila Petrucciho. V úvodu klání využil pneumatik do mokra a vybudoval si zhruba pětadvacetisekundový náskok na pronásledující dvojici Álvara Bautistu a Topraka Razgatlioglua. Jenže pak trať začala osychat a on ztrácet. Sedm kol před cílem ke štěstí Spinelliho vyvěsili traťoví komisaři červenou vlajku a závod ukončili. A jelikož byly odjety jeho 2/3, mohl se jezdec Barni Racing radovat z vítězství. Druhé místo bral Razgatlioglu a třetí Bautista. V SSP300 projel cílem jako první Daniel Mogeda, V SSP Adrian Huertas. Petr Svoboda dojel v třístovkách šestý, Filip Novotný osmnáctý.

Kapitoly článku

MS Superbike - 3. volný trénink

Počasí jezdcům superbiků v Assenu vůbec nepřeje. Nejenže se tam teploty pohybují kolem 6 °C, ale zároveň tam začalo pršet. Takové podmínky zapříčinily ve třetím volném tréninku například pád Andree Locatelliho (Pata Prometeon Yamaha), který se odporoučel k zemi po šesti minutách na trati. Zachraňovat možný výlet do kačírku musel i Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati), kterému to ujelo v polovině nastavených dvaceti minut ve dvanácté zatáčce.

Nakonec byl ale právě Nicolo Bulega tím, kdo se s podmínkami popasoval nejlépe. Na první místo ho katapultoval čas 1'44,274 sekundy. Druhý Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) byl pomalejší o neuvěřitelných 1,388 sekundy, třetí místo pak bral ještě o desetinu pomalejší Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Na čtvrtém místě skončil Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) a páté bral Tarran Mackenzie (PETRONAS MIE Racing Honda). Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) se musí spokojit s osmou příčkou, Jonathan Rea (Pata Prometeon Yamaha) se dvanáctou.

Aktualizace: Zpětně ředitelství závodu zrušilo většině jezdců jejich nejrychlejší časy. Ve svém posledním kole totiž upadl Iker Lecuona a byla vyvěšena žlutá vlajka. Nové pořadí je tedy následující: Nicolo Bulega, Alex Lowes, Axel Bassani, Michael Van der Mark, Alvaro Bautista, Sam Lowes, Michael Ruben Rinaldi a osmý Toprak Razgatlioglu. Další umístění závodníků najdete v tabulce.

Superbike World Championship – 3. volný trénink
5°C, dráha mokrá, 8°C, vlhkost: 85%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist