Třetí podnik MS Superbiků – Aragonie

Kapitoly článku

FIM Europe Superstock 600 – Preview

V kategorii šestistovek je celkem osmatřicet závodníků sedmnácti různých národností. Takto nabité pole slibuje velmi napínavé souboje a v Aragonii si jich jezdci užijí, protože mají na programu hned dva závody. Ten první absolvují v sobotu, jak to u STK600 zvykem a druhý jedou v neděli jako poslední bod programu třetího kola superbikového šampionátu v Aragonii. Důvodem je ten fakt, že jezdci šestistovek nejedou do Donington Parku, takže aby srovnali počet závodů s STK1000 na osm, mají teď závody dva.

Mezi jezdci šestistovek už neuvidíme loňského vítěze Marca Faccaniho, který teď závodí v mistrovství světa supersportových motocyklů a chybí také druhý jezdec celkového hodnocení uplynulého ročníku Wayne Tessels, který se Suzuki pokračuje ve světovém poháru STK1000.
Poprvé historii šampionátu nastoupí zástupce Uruguaye Maximiliano Gerardo, jenž spojil síly s týmem Racedays Honda. Tým Team Go Eleven Kawasaki zase do sezony nastupuje s německou závodnicí Ricardou Neubauer.

Hodně jezdců přichází ze seriálu mladých talentů Pata European Junior Cupu, jako například Jake Lewis (MVR Racing), Ilja Mikhalchik (Team Go Eleven), Augusto Fernandez (PATA Honda Junior Team), Richard Bodis (R2 MotorSport Team) nebo Kevin Manfredi (FLORAMO Monaco Racing Team).

FIM Europe Superstock 600 - Kalendář 2015:

1 - 12.dubna - MotorLand Aragón - Španělsko (2x závod)
2 - 19.dubna - TT Circuit Assen - Nizozemsko
3 - 10.května - Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari - Itálie
4 - 07.června - Autódromo Internacional do Algarve - Portugalsko
5 - 21.června - Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - Itálie
6 - 20.září - Circuito de Jerez - Španělsko
7 - 04.října - Circuit de Nevers Magny-Cours - Francie

FIM Europe Superstock 600 – startovní listina: ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist