Třetí podnik MS Superbiků – Aragonie

Kapitoly článku

MS Supersport – Preview

Na jezdce a týmy třídy Supersport čeká třetí závod sezony. Do Evropy přijíždí v pozici lídra Ratthapark Wilairot (Core Motorsport Thailand), který má za sebou zřejmě životní víkend sezony, který prožil na domácí půdě v Thajsku. První závod na okruhu v Buriramu vyhrál domácí závodník Hondy Ratthapark Wilairot, a aby toho nebylo málo, jeho bratr Ratthapong startující na divokou kartu projel cílem pátý. Pro Thajce skvělý zážitek, na který nikdo z nich jen tak nezapomene a pro Ratthaparka perfektní motivace v takto nastaveném tempu pokračovat dál.

Šest bodů ztrácí na Thajce turecký závodník Kawasaki Kenan Sofuoglu (Kawasaki Puccetti Racing). Třicetiletý závodník v Thajsku zaznamenal jubilejní dvacátý start z pole position a v cíli si na konto připsal jednašedesáté umístění na stupních vítězů, kde mu patřila druhá příčka. Sofuoglu samozřejmě bude usilovat o vítězství v seriálu, ale to je zatím hudba budoucnosti, protože těch adeptů tu máme víc.
Jedním z nich je Jules Cluzel (MV Agusta Reparto Corse), vítěz úvodního závodu v Austrálii, jemuž ale vůbec nevyšel druhý závod v Thajsku. Francouz jel v Buriramu pro další vítězství, ale havaroval a bylo po nadějích. Závod nedokončil ani druhý jezdec MV Agusty Lorenzo Zanetti, takže to byla pro italského výrobce dost neúspěšná neděle vzhledem k tomu, že na Phillip Islandu slavili double. Cluzel je před víkendem v Aragonii průběžně třetí, Zanetti šestý.
Jen tři body na Cluzela, čtrnáct na vedoucího Sofuogla, tolik ztrácí čtvrtý jezdec v pořadí, kterým je Partick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres), člen české stáje z Hradce Králové. Američan letos působí výrazným dojmem, dokáže se na závod koncentrovat a to také předvedl v Thajsku, kde pro Intermoto získal letos první umístění na stupních vítězů. Okruh v Buriramu nikdo neznal, takže tu šlo skutečně o to, jak si daný tým poradí s nastavením a jak jezdec zvládne kompletní délku závodu. Je vidět, že to u Intermota zvládli dobře, protože Američan jen těsně prohrál boj o druhé místo. Jejich druhý jezdec Lucas Mahias (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) byl v Thajsku čtvrtý a průběžně figuruje na deváté pozici.
První pětici uzavírá Gino Rea (CIA Landlords Insurance Honda), který má na to, aby zamíchal kartami a v Aragonii se o to rozhodně pokusí. V Austrálii byl třetí, Thajsko pro Brita znamenalo šest bodů, takže má celkem dvaadvacet bodů, což je stejný počet, jaký má na svém kontě Patrick Jacobsen. Výsledek nedělního závodu tak mezi oběma jezdci rozhodne.

V Thajsku bodoval Kevin Wahr (SMS Racing), pětadvacetiletý německý závodník české stáje Jana Sasky, jemuž v cíli druhého závodu sezony patřila dvanáctá pozice. Protože Austrálii absolvoval s nulou, stačí mu čtyři body na průběžnou sedmnáctou pozici. Rozdíly mezi jezdci jsou minimální a Němce například od třináctého Kolumbijce Cardenase dělí jen čtyři body, na první desítku mu jich schází devět.

MS Supersport – průběžné hodnocení:

1. - R. WILAIROT - HONDA - 36 bodů
2. - K. SOFUOGLU - KAWASAKI - 30
3. - J. CLUZEL - MV AGUSTA - 25
4. - P. JACOBSEN - KAWASAKI - 22
5. - G. REA - HONDA - 22
6. - L. ZANETTI - MV AGUSTA - 20
7. - R. ROLFO - HONDA - 18
8. - A. BALDOLINI - MV AGUSTA - 16
9. - L. MAHIAS - KAWASAKI - 13
10. - K. SMITH - HONDA - 13
11. - M. FACCANI - KAWASAKI - 13
12. - R. WILAIROT - HONDA - 11
13. - M. CARDENAS - HONDA - 8
14. - D. SCHMITTER - KAWASAKI - 8
15. - C. GAMARINO - KAWASAKI - 8
16. - D. KRAISART - YAMAHA - 5
17. - K. WAHR - HONDA - 4
18. - G. SCOTT - HONDA - 4
19. - A. WAGNER - YAMAHA - 3
20. - F. MENGHI - YAMAHA - 1
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist