MS Superbike – sobota v Sepangu

Druhým dnem v Sepangu pokračovaly přípravy na trojici závodů, které mají v neděli na programu jezdci a týmy tříd Superbike a Supersport. Třetí trénink superbiků rozhodl o postupující desítce do Superpole 2. Pole postion na startu závodu třídy Superbike získal francouzský jezdec Aprilie Sylvain Guintoli. V třídě Supersport startuje první také Francouz, Jules Cluzel na stroji MV Agusta.

Kapitoly článku

Superbike – volný trénink (3)

Ve třetím volném tréninku si až na dva poslední jezdce zlepšili časy na kolo úplně všichni. Nejrychlejším byl v sobotu dopoledne Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team) s časem 2'03,921 sekundy, který byl vůbec jediný, kdo překonal hranici dvou minut a čtyř sekund. Čtyři desetiny ztrácí na Francouze Davide Giugliano (Ducati Superbike Team) a na třetí místo se posunul Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), jenž ztrácí necelých sedm desetin.

Kombinace časů tří volných tréninků stanovila desítku jezdců Superpole 2, kde rovnou postupuje – Sylvain Guintoli, Davide Giugliano, Tom Sykes, Marco Melandri (Aprilia Racing Team), Toni Elías (Red Devils Roma Aprilia), Loris Baz (Kawasaki Racing Team), Chaz Davies (Ducati Superbike Team), Jonathan Rea (Pata Honda World Superbike Team), Eugene Laverty (Voltcom Crescent Suzuki) a Leon Haslam (Pata Honda World Superbike Team).

Nějaké technické problémy měl Alex Lowes (Voltcom Crescent Suzuki), protože ten na přímý postup ztratil půl sekundy. Často musel do boxů k mechanikům a třebaže se v závěru snažil, nedokázal zajet čas, kterým by si přímý postup zajistil. Britský závodník tak bude muset o postup do boje o přední příčky na startu bojovat v Superpole 1.

Nejlepším z jezdců kategorie EVO je s dvanáctým časem 2'06,195 sekundy Niccoló Canepa (Althea Racing). Druhý je David Salom (Kawasaki Racing Team), následuje dvojice na motocyklech Bimota čtrnáctý Ayrton Badovini a Christian Iddon (oba - Team Bimota Alstare).

Harmonogram víkendu.

Superbike World Championship - volný trénink (3)
30°C, dráha suchá, 41°C, vlhkost: 73%
FIM Superbike FP3.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist