MS Superbike – sobota v Sepangu

Kapitoly článku

Supersport – kvalifikace

Třicet minut před koncem kvalifikace byl s časem 2'08,815 sekundy na provizorní pole position Jules Cluzel (MV Agusta RC-Yakhnich Motorsport). Druhý Kev Coghlan (DMC Panavto-Yamaha) ztrácel téměř sedm desetin, třetí v pořadí Michael van der Mark (Pata Honda World Supersport Team) byl o 0,712 sekund pomalejší.

Američan Patrick Jacobsen (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) byl pátý, ale havaroval. Naštěstí dokázal dostat motorku zpátky do boxů, takže by v závěru kvalifikace neměl na dráze chybět. Z jezdců Intermota byl Florian Marino byl desátý, Toni Coveňa třiadvacátý a Fraser Rogers, který jede v barvách české stáje Com Plus SMS Racing, dvacátý.

Patnáct minut před koncem kvalifikace zůstával na vedoucí pozici Jules Cluzel, který stačil své maximum posunout na 2'08,331 sekundy. Druhý Kev Coghlan byl o půl sekundy pomalejší, třetí Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India) ztrácel 0,646 sekundy. Patrick Jacobsen klesl o jednu příčku na šesté místo, Florian Marino naopak zabral a byl osmý, Fraser Rogers byl dvacátý, Tony Coveňa poslední třiadvacátý.

V posledních deseti minutách jezdci nasadili na nejrychlejší kola ve snaze získat dobré postavení na startovním roštu nedělního závodu v Sepangu. Čas Francouze Cluzela nikdo nedokázal překonat a Jules Cluzel tak vyhrál pole position na startu závodu třídy Supersport. Společně s Cluzelem odstartuje z první řady druhý Kev Coghlan a třetí Michael van der Mark, který si pro třetí čas zajel až v posledním rychlém kole.

Výborně zajel jezdec na divokou kartu Zaqhwan Zaidi (SIC Racing Team), jemuž ještě v závěru patřila šestá pozice v druhé řadě, ale na konečné sedmé místo Malajce posunul Lorenzo Zanetti (Pata Honda World Supersport Team), který startuje z druhé řady společně s čtvrtým Kenanem Sofuoglem a pátým Italem Roberto Rolfem (Team GO Eleven).

Z týmu Kawasaki Intermoto Ponyexpres zajel v kvalifikaci nejlépe osmý Patrick Jacobsen, Florian Marino startuje jedenáctý, Tony Coveňa dvaadvacátý. Britský závodník Fraser Rogers se na start závodu postaví na dvacátou pozici.

Harmonogram víkendu.

Supersport World Championship - kvalifikace
35°C, dráha suchá, 57°C, vlhkost: 61%
FIM Supersport QP.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist