yamaha_demo_tour




Koncepty Yamaha

Sotva se zavřely brány za letošním veletrhem Eicma, pozornost se přesouvá k další výstavě světového významu. Za necelé dva týdny začíná Tokyo Motor Show, a už teď se objevují obrázky novinek, které budou poprvé k vidění právě tam. Například Yamaha se chystá představit čtyři koncepty, každý z úplně jiného soudku.

PES1
Pod neúplnou zkratkou výrazu "Passion Electric Street Sport,” čili sportovní silniční elektrobike, Yamaha uvádí, že chce zákazníkům nabídnout stejný požitek z jízdy jako na normální motorce se spalovacím motorem. Proto svůj další koncept vybavila převodovkou s možností manuálního nebo automatického řazení. Kromě povedeného designu zaujme i celková hmotnost, která se má vejít pod 100 kg.
Bolt Cafe
Model s podtitulem Sport Heritage, který se na náš trh dostává pod názvem XV950, respektive XV950R, si přímo říká o nějakou tu úpravu. Tak proč z něj nepostavit třeba populární café racer? Koncept od Yamahy ale berte spíš jako inspiraci, protože do sériové výroby se pravděpodobně nedostane.
Yamaha PED1
Také v terénu elektrika našla svoje uplatnění, jak už nás před časem přesvědčil třeba projekt BRD RedShift. U Yamahy nazvali elektro-krosku zkráceně PED1 (Passion Electric Dirt Sport), a přidali stejnou převodovku jako u silničního konceptu. Díky vyměnitelným bateriím si budoucí zákaznícj mohou prodloužit trénink na prakticky libovolně dlouhou dobu.
Yamaha EVINO
Jednoduchý recept. Vezmi jeden skútr Yamaha Vino, vraž do něj blíže nespecifikovaný  elektromotor a Lithium-Ion baterie, a úspěch je téměř zaručen. Podobných městských přibližovadel budou pravděpodobně už za pár let plné ulice. A štěstí, jak známo, přeje připraveným.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist