husqvarna_svartpilen_801_2




BRD RedShift MX

Kroska s elektromotorem? Nedivte se, nejznámější firma s off-road motocykly, rakouská KTM, má už taky jednu. Tak proč by BRD Motorcycles nemohlo s RedShiftem MX v tomto segmentu konkurovat?

Začíná se nám ta budoucnost pěkně rýsovat, že? Otevřete v dodávce zadní dveře, připravíte nájezd, odpojíte dobíjecí kabel ze sítě a natlačíte elektrickou krosku do přepravního prostoru. Na trati pak trénujete a řádíte kolem 60-80 min, než vám i vaší motorce dojdou baterky...
S podobným scénářem operuje např. i KTM, které loni představilo elektrickou krosku Freeride E. Do konkurenční pozice se staví společnost BRD Motorcycles s modelem RedShift MX. Nová firma ze San Franciska ale není na stránkách motorkari.cz poprvé, ti všímaví si možná vzpomenou na supermoto RedShift SM.
Technika je naprosto totožná - RedShift MX je poháněn kapalinou chlazeným elektromotorem o výkonu 40 koní, který je dopován sadou lithium-ion baterií. Síla agregátu je na zadní kolo přenášena přes bezstupňovou samočinnou převodovku CVT a řetěz. Díky faktu, že kroska nemusí splňovat homologaci do běžného provozu, je o 4,5 kg lehčí než SM a celková hmotnost je jen 109 kg.
Za cenou 14 995 dolarů (cca 280 tis. Kč) stojí kvalitní odpružení od White Power a ruční práce během výroby.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist