yamaha_demo_tour




Moto Morini mění majitele

Moto Morini je další tradiční italskou značkou, která končí v asijských rukou. Třeba jako Benelli. Od současného majitele koupila 100% podíl čínská firma ZHONGNENG VEHICLE GROUP CO., LTD. Vzhledem k nedávno představeným modelům Euro4 by ale její budoucnost nemusela být hned černá.

Kapitoly článku

Slibuje to i pan Ruggeromassimo Jannuzzelli, zástupce dosavadního majitele, který značku vlastnil tři roky. „Po roce 2015 získala naše rodina prostřednictvím firmy Autjann 100% podíl značky a přesídlila ji do provincie Pavia u Milána. Nový směr firmy odstartoval vývoj modelů Corsaro ZZ, Corsaro ZT, Milano a Scrambler, které plní normu Euro 4. Krom toho jsme tři roky pracovali na dobré pověsti kvalitní, technicky vyspělé a prestižní značky. Nyní sklízíme ovoce z této práce a značku předáme do rukou soukromé čínské průmyslové skupiny, která se svými produkty prezentuje v Evropě a i ve zbytku světa. Pan Chen, prezident společnosti Zhongneng Vehicle Group, má skvělé plány k zvýšení produkce společnosti, která bude dál podnikat na italské půdě. Plány se týkají jak stávajících modelů, tak i nových modelů o různém objemu motorů. Jsme si jistí, že Moto Morini společně se zaměstnanci, dodavateli a loajálními zákazníky dáváme do dobrých rukou, které zlepší růst společnosti.“ Tak prodej komentoval Jannuzzelli v tiskové zprávě.

A co se skrývá pod názvem ZHONGNENG VEHICLE GROUP CO., LTD.? Společnost založená v roce 1987 se rozhodla jedenáct let po svém založení vstoupit do segmentu jednostopých vozidel, což se také pod značkou Znen stalo. Jako jedna z prvních značek dostala americké certifikace EPA a DOT, díky čemuž mohla vstoupit na tamní trh. Ve spolupráci s nejmenovanou italskou továrnou, na stránkách Znenu označovanou jako největší konkurent Piaggia, vyvinuli také skútr pro evropský trh. Dnes se výrobky Znen prodávají v téměř šedesáti zemích světa, v domovské Číně je to dokonce číslo jedna v prodeji benzinových a elektrických skútrů, a svůj stánek bude mít také na letošní výstavě Eicma.

Tak snad tohle nové čínsko-italské partnerství přinese své ovoce a nedočkáme se jenom čínských skútrů a malorážek s věhlasným italským jménem na jejich plastech. Mimochodem, na modelu níže je vidět, že Znen má k Italům vřelý vztah odjakživa :)  

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 9 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
medvidek78 přispěl 3 Kč
Smrča přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist