globalmoto_duben_nolan




KTM unikly první fotografie 790 Adventure

Ducati nebyla jediná značka, která neuhlídala svoje novinky. Těsně před začátkem motosalonu v Miláně, kolují po internetu i fotky nové, středně velké Adventure od KTM. A rakouské cestovní enduro nastavuje laťku hodně vysoko.

Na první pohled vypadá 790 Adventure jako závodní stroj připravený na dálkové rallye. Z úzké stavby vystupují kapotáže kolem motoru, které mají za účel chránit rám a agregát, a možná slouží jako nízko uložený odkládací prostor.

Vysoko uchycená maska se inspiruje v největším Adventure modelu značky a na prototypu se objevuje dokonce i roadbook. Velká drátěná kola jsou obuta do pořádných terénních pneumatik, čímž dává KTM najevo, že spíš než na silnici, bude patřit jejich nový stroj do terénu.

Na druhou stranu je jisté, že finální produkční verze „na krámě“ bude vypadat asi trochu jinak. Stroj z prvních obrázků nemá třeba blinkry, stupačky spolujezdce, lze předpokládat jiné vzezření předního světla a ani roadbook nebo kryty rukou pravděpodobně nebudou ve standardní výbavě.

V útrobách trubkového rámu se objeví paralelní dvouválec o objemu kolem 800 ccm, tedy stejný motor, jaký KTM osadí i do nového 790 Duke. Předpokládaný výkon se ustálí na hodnotě kolem stovky koní a hmotnost by neměla přesáhnout 180 kilogramů. Veškeré detaily odhalí KTM v úterý během tiskové konference.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 6 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
PolarBearOne přispěl 1 Kč
zetor přispěl 1 Kč
speroure přispěl 1 Kč
FM25 přispěl 1 Kč
karlos18 přispěl 1 Kč
masi přispěl 1 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist