yamaha_demo_tour




Indian 2021: Drobné změny a více příslušenství

Americká značka Indian představila novou modelovou řadu pro příští rok, jenž bude zároveň 120. výročím od založení značky. Nějaké ty specialitky určitě ještě přijdou, základní nabídka ale zůstává stejná jako letos, jen s několika málo změnami. Jakými?

Kapitoly článku

Ač už jsem měl pocit, že se docela v nabídce Indianu vyznám, zase mi zabralo dost času, než jsem zvládl porovnat ročníky 2020 a 2021. Definitivně zmizel Chieftain Classic, model s tou starou „kulatou“ přední kapotáží, naopak se objevily dvě nové verze stávajících modelů, přičemž jedna je akorát jinak pojmenovaná a lehce pozměněná loňská… A hlavně už mezi „velkými“ modely nenajdete motor o objemu 111 krychlových palců, nově bez pardónu všechny budou vybaveny agregátem Thunder Stroke 116.

Vintage Dark Horse

Jedna ze dvou novinek, ale jen tak napůl. Při pohledu do seznamu se vyděsíte, že nám chybějí modely Chief. Nechybějí, jen se přejmenovaly. Letos jste mohli vybírat mezi verzemi Chief Vintage, tou lesklou chromovanou s velkým plexi a koženými brašnami, a Chief Dark Horse, jež naopak tyto prvky postrádala a vyznačovala se matnou černou barvou. V ročníku 2021 označení Chief zcela mizí a bude tady model Vintage (pořád stejný) a nový Vintage Dark Horse, což je letošní Chief Dark Horse s trochu jinou, ale pořád matnou černou barvou a černými koženými brašnami.

Roadmaster Limited

Druhá modelová novinka je skutečně nová a jde vlastně o takového křížence letošních modelů Roadmaster (lesk jak blesk, hluboký přední blatník, kulatá starší kapotáž) a Roadmaster Dark Horse (matná barva, normální blatník, novější kapotáž loňských Chieftainů). Roadmaster Limited přijíždí v lesklém provedení s normálním předním blatníkem a tou moderněji tvarovanou kapotáží.

Trochu se změnila i verze Dark Horse, ta bude napřesrok jen a pouze v matné černé včetně motoru a výfuků. Stejně jako všechny ostatní Roadmastery a také Challengery, Chieftainy a Springfieldy dostane tlačítko bezklíčkového zapalování na řídítku, jeho původní místo v přední kapotáži nyní připadne 12V zásuvce.

S Roadmastery Limited a Dark Horse souvisí ještě jedna novinka v otázce výbavy. Jsou to vůbec první modely, které dostávají sériově sedlo ClimaCommand, nastavitelné přímo z infotainmentu Ride Command. Toto sedlo bylo představeno letos a jeho pozoruhodnou vlastností je, že dokáže jak hřát, tak chladit. Nového Roadmastera si jenom kvůli němu kupovat nemusíte, tohle sedlo, dostupné v designech Classic a Rogue, se dá dokoupit jako příslušenství ke všem modelům Thunder Stroke 2014-2021.

Výbava a příslušenství

Součástí standardní výbavy u všech modelů Roadmaster, Chieftain, a Indian Challenger 2021, vybavených systémem Ride Command s navigací, bude systém Apple CarPlay. Pro ty, kteří se na motorce nedokáží vzdát hudby, jednoznačně pozitivní zpráva, stejně jako ta, že do zadního rychloupínacího kufru u modelu Challenger bude možné si přidat sadu reproduktorů. A vlastně je nový i ten kufr, má objem 64 litrů a stejně jako u Roadmasteru se zamyká dálkovým ovladačem. Jak Challengerů, tak všech modelů Thunder Stroke se týká také nová nízká rychloupínací opěrka pro spolujezdce, změnila se nabídek plexi štítů, předstupaček, řídítek nebo snížených sedel. Modely Chieftain, Roadmaster a Challenger ještě budete moci vybavit LED světly Pathfinder S.

Modely Scout: více příslušenství

Řada Scout jde do roku 2021 beze změn, akorát s novými barevnými provedeními – pořád máte na výběr jak z „normálních“ verzí Scout, tak Scout Bobber, oboje ve verzi s větším motorem 1133 cm3 i coby litrový Sixty, a k tomu jako pátý model Scout Bobber Twenty.

Rozšířila se však nabídka příplatkového příslušenství, zaměřeného na cestování – nízký nebo středně vysoký plexi štít, vyhřívané rukojeti, tvrdé brašny, malá brašna s montáží na kapotáž nebo rychloupínací kapotáž s 50mm plexi.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Vendis přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist