husqvarna_svartpilen_801_2




Novinky Harley-Davidson pro rok 2010

Pro příští rok připravila firma Harley Davidson celou řadu úprav a novinek. Jedná se o hlavně o modely Electra Glide a Road Glide a dva hodně upravené modely Fat Boy a Dyne Wide Glide.

Harley-Davidson Electra Glide

Electra Glide Ultra Limited bude mít pro nový rok upravený motor Twin Cam 103™ o obsahu 1690 ccm. Designově nebude stroj nijak upraven, bude se dále nabízet se standardní výbavou a doplňky, které jsme mohli vídat v minulých letech. Bill Davidson, vice-president této značky, prohlásil, že i v jeho firmě je snaha o snížení produkce škodlivých plynů do ovzduší a proto se HD pustil do renovace a úprav motorů. Výkon dle jeho slov zůstane samozřejmě zachován.

Harley-Davidson Road Glide Custom

Motocykl s upravenou zádí a ještě sníženým posazem, naopak dopředu se nastěhovalo osmnáctipalcové kolo. Pohonná jednotka Twin Cam 96 doplňuje drobná vylepšení podvozku z roku 2009.

Nový Fat Boy

Tmavší a nižší, tak by šel specifikovat nový Fat Boy, nicméně stále definuje segment těchto motocyklů. Po úpravě sedla a snížení tlumičů se Fat Boy stává ojedinělým modelem od H&D. Má nejníže položené sedlo o od země dělí jezdce jen necelých 55 cm. Snížení tlumičů se nijak neodrazilo na komfortu jízdy, v rámu se totiž nachází dobře schovaný další tlumič zadního kola.

Nový Dyna Wide Glide 1450 ccm

Posledními úpravami prošel Dyna Wide Glide v roce 2006, tento model vznikl z old-school chooperu Big Twin jehož počátky se datují již od 70.let minulého století. Tento nový stroj bude mít nové – nižší řidítka, černě zbarvené ráfky kol, výplety však zůstanou v chromu. Umístění značky na levé straně nenarušuje boční profil motocyklu, přední vidlice budou o něco prodlouženy, nový bude i výfuk – 2-1-2 Tommy Gun. Na přání se může motocykl dodávat s plamenným designem.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (30x):



TOPlist