yamaha_demo_tour




Motocykl roku - Hattrick pro BMW

Již po čtrnácté byla vyhlášena anketa Motocykl roku. Tentokrát se motorkářský bál konal ve strahovském klášteře a atmosféra tak byla opravdu slavnostní.

O zábavu přítomných několika set hostů, kteří se zúčastnili vyhlášení výsledků ankety se postaral hudebník, skladatel a zpěvák Lešek Semelka, večerem provázel známý motorkář Standa Berkovec. Na své si přišla taky hlasující veřejnost – z došlých hlasů byli vylosováni výherci všech 15 cen, jejichž hodnota přesáhla 300 000 Kč. Hlavní cenu, motocykl Kawasaki Versys, vyhrála Magda Vičíková z Brna.

Teď už ale k výsledkům celé ankety. Výsledky se skládají ze dvou částí, hlasování veřejnosti (přišlo celkem 37 000 hlasů) a odborné veřejnosti, převážně motocyklových novinářů. Motorky byly samozřejmě rozděleny do samostatných kategorií podle svého zaměření. Dále pak byl vyhlášen celkový motocykl roku, kterým se stal stroj s největším celkovým počtem hlasů. A jak to tedy dopadlo?

Skútry a mopedy

Honda PCX

Sportovní silniční motocykly

BMW S 1000 RR

Choppery

Harley-Davidson FLSTFB Fat Boy Special

Endura včetně cestovních

BMW R 1200 GS Adventure

Naked bikes

Kawasaki Z1000

Cestovní silniční motocykly

Honda VFR1200F

Celkový vítěz ankety

Nejdříve trochu historie. Nejčastěji se z titulu motocyklu roku radovala Honda a to celkem 5x, dva tituly získala Suzuki a po jednom Yamaha, KTM a Kawasaki. Za Hondu se ale po letošní anketě dotáhlo BMW, které získalo svůj čtvrtý titul motocyklu roku. Zatímco v dřívějších anketách šlo výhradně o model GS, letos si pro pohár došli zástupci BMW za model S 1000 RR, tedy revoluční supersport. BMW si tak odneslo tři poháry a dá se mluvit o opravdu úspěšném ročníku.

Vítězové věcných cen

K anketě Motocykl roku neodmyslitelně patří i soutěž pro hlasující motorkáře o hodnotné ceny. Tou první je vždy motorka. Letos se jí stala Kawasaki Versys. Ani další ceny ale nebyly k zahození a byla mezi nimi GPS navigace, oblečení a mnoho dalšího.

Výherci:
1. cena: M. Vičíková, Brno-Lesná
2. cena: I. Brhel, Libina
3. cena: P. Margetín, Libochovice
4. cena: M. Popelka, Hradec Králové
5. cena: M. Danyluková, Ústí nad Labem
6. cena: D. Chromá, Velké Meziříčí
7. cena: M. Týblová, Tábor
8. cena: J. Janovec, Studénka
9. cena: V. Panský, České Budějovice
10. cena: L. Petrů, Svitavy
11.-15. cena:
D. Kratochvílová, Jaroměřice nad Rokytnou
L. Vlk, Záhřeb
T. Kadula, Olomouc
M. Rothová, Brno
L. Zelenka, Karlovy Vary

Informace o redaktorovi

Matěj Oliva - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist