europ_asistance_2024



Bosna i Herzegovina 2022

Letošní motodovolená za krásami BiH.

Kapitoly článku

Pro letošní moto dovolenou se k nám připojil kamarád Jarda, od narození chaotik a zmatkář, což je "ideální" společník na cesty :D. 

S blížícím se dnem odjezdu se zvyšovala nervozita a strach z toho, co nás v Bosně potká a co nám může na cestě chybět. V rámci kapacit kufrů a tašek jsme sbalili vše co nám padlo pod ruce.

Ještě týden před odjezdem ale Martin neměl motorku, ale s velkým nasazením nakonec sehnal Versyse, kterého ještě pár dní před odjezdem dával do kupy.

Tak jako každý rok, největší starost nám dělalo počasí, ale nakonec se zdálo, že letos to bude bez kapky deště a tak jsme se těšili na sobotu ráno, kdy byl plánovaný odjezd. Budíček na 4:30 a v 5:00 odjezd.

Je sobota 2.Července a my vyrážímje. Kilometry utíkali a naše první zastávka ve Svitavách a pak za Brnem na dálnici. Tankování proběhlo ještě v ČR, protože cena paliva v Maďarsku byla opředená mýty. Jako další zastávka byla kdesi v Maďarsku, kde proběhl oběd v trávě. 

Jarda vždycky toužil vidět moře, tak jsme ho zavedli k tomu Maďarskému, ale nadšený z něho nakonec nebyl. Dali jsme si tedy povinnou pauzu u vody a vyrazili vstříc Chorvatsko. Celá cesta skrz Maďarsko probíhala mimo dálnice, což tu nudu umocňovalo. Příště raději naskočíme na rychlodráhu. Maďarsko fakt nuda.

Překročením hranic do Chorvatska se ráz krajiny změnil a začalo to spíše připomínat kopcovitý a zalesněný terén v česku. Po dalších několika set kilometrech konečně dorazíme do cíle. Trochu bloudíme v osadě asi pěti baráků, ale nakonec podle fotek poznáváme naši chalupu pro první noc.

Je 3.Července a první noc ve velké společné ložnici v doprovodu chrápání a ranní probuzení ve společnosti milionů much je za námi. Rána nám snídani připravil šéf kuchař Jarda a po sbalení nás čekala asi hodinová cesta na hranice s Bosnou. Konečně :)

Hraniční přechod do Bosny byl v pořádku, překvapilo nás množství chodců, kteří překračovali čáru, asi místní co chodí po nákupech.

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (17x):


TOPlist