europ_asistance_2024



Do Jeseníků a zpět. Nadvakrát.

Protože rádi jezdíme po vlasech českých a moravských, naplánovali jsme si cestu do kraje, o kterém si myslíme, že se neokouká. A letos hned dvakrát. Poprvé jsme do Jeseníku vyrazili o víkendu 22. - 24. června, podruhé 15. - 17. září.

Kapitoly článku

Naše oblíbené Jeseníky

Protože rádi jezdíme po vlasech českých a moravských, naplánovali jsme si cestu do kraje, o kterém si myslíme, že se neokouká. A letos hned dvakrát. Poprvé jsme do Jeseníku vyrazili o víkendu 22. - 24. června.

Domluva je hotová.

Pátek 22. června

Košo a Míša vyrazili z Plzně, Dan z Kladna, Vašík z chalupy z Jičína a Jarda z Dolní Moravy. Vašík jede rovnou do VLL Jeseník. Jarda přijíždí v sobotu dopoledne.

Košo a Míša jedou přes Rožmitál pod Třemšínem, Příbram, Votice, Louďovice pod Blaníkem, Zruč nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Přibyslav, kde se sešli s kamarádem a ten je protáhl okreskami přes krásnou Vysočinu, kolem Devátých skal. V Litomyšli se odpojili. Košo a Míša pokračovali přes Ústí nad Orlicí do Žamberka na benzinu, kde bylo domluvené místo setkání s dalšími. Dan a Karlos, kteří nám jeli naproti z Jeseníku již čekali na místě. Pokračovali jsme do “moto ráje” - Suchý Vrch, Šumperka, a Červenohorské sedlo do lázní v Jeseníku.

Stroje jsme zaparkovali v areálu VLL a po celém dni na mašinách šli na zaslouženou večeři, pivčo a dlouhé hodiny seděli, povídali a bavili se.

Sobota 23. června

Ráno po skvělé snídani se naplnila nemilá předpověď počasí a přišel déšť. Jarda přijíždí ještě za sucha. Plány jsme měli skvělé, ale protože se večer sedělo o něco déle, byli jsme vcelku rádi, že se náš výlet odkládá.

Po vystřízlivění a dešti jsme vyrazili do Třemešné, kde je konečná stanice úzkokolejky Osoblaha - Třemešná. Jeli jsme tam přes Rejvíz. Po shlédnutí nádherného vlaku taženého parní lokomotivou jsme vyjeli zpět do lázní v Jeseníku přes Karlovu Studánku a Videlské sedlo. Původní plán byl ještě přes sedlo Skřítek a Červenohorské sedlo, ale bohužel nám již nevyšel čas a trasu jsme museli zkrátit.

Po příjezdu na VLL nás čekal stejný program jako v pátek, ale již o něco kratší.

Neděle 24. června

Návrat domů

Na snídani se scházíme v mnohem lepší kondici oproti sobotnímu ránu. Po snídani balíme a vyrážíme přes Červenohorské sedlo a Suchý vrch.

První opouští skupinu Košo a Míša, za Sucháčem jedou přes Lanškroun, Svitavy, Nové Město nad Metují, Jihlavu zpět do Plzně.

Jarda se odpojil u Jablonného nad Orlicí a pokračoval do Dolní Moravy.

Dan a Vašík pokračují společně do Prahy a Kladna. Myslím, že jsme si to všichni užili a v duchu máme myšlenku…

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (18x):
Motokatalog.cz


TOPlist