gbox_leden



Africké dobrodružství

Kapitoly článku

Tři dny v Lisabonu, to jsou především technické přejímky, které jsou naprostým vyčerpáním pro pořadatele, spoustou práce pro přejímací komisaře, velkým divadlem pro VIP a také prací pro novináře lovící ty nejlepší pohledy. Jsem moc rád, že jsem opět jedním z kamínků této pestrobarevné mozaiky.
Jistě již víte z nejrůznějších zdrojů, že letošní ročník je z českého hlediska historický. Tak mohutnou účast českých motocyklistů ještě Dakar ve svých předchozích devětadvaceti ročnících ještě nezaznamenal. Vedle „profláklého“ Ivoše Kaštana je tu Pavel Kubíček a Dušan Randýsek ze stejného týmu. Startem, a všichni věří, že i cílem, projede i Martin Macek a David Pabiška, kteří jsou na Dakaru poprvé, a nelze nezmínit úspěšného čtyřkolkáře Pepu Macháčka.


Na jiných stránkách se jistě dovídáte, jak proběhly přejímky, tak zde snad vezmete za vděk také pár fotografiemi z průběhu ostatního dění v ulicích Lisabonu, který tímto motocyklovým festivalem žije naplno.


Stánky reklamních a upomínkových předmětů řídnou každým dnem pod nápory kupujících, pípy točí pivo i víno naplno a večerní kulisa města s technikou v uzavřeném parkovišti je pro milovníka dakarské Rally tou nejlepší odměnou a tečkou za veškerým tím chaosem, který zde zcela dobrovolně všichni ti blázni podstupují. Tyto řádky píši v pátek večer, kdy poslední technika byla převzata do závodu, motory utichly, briefing je za námi a vše se chystá na slavnostní start přímo před kulturním centrem v historické čtvrti Belém. Hned po jeho skončení skočím na Jawu 650 Dakar a vydám se spolu s dakarem do vytouženého cíle ležícího v dalekém Senegalu.

Informace o redaktorovi

Jarda Šíma - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):


TOPlist