globalmoto_kveten





Téma: Kuchaři na motorkari.cz
 
31.1.2009 v 17:38
Zdar lidi, tak mě napadá jestli jsou mezi námi i takoví kteří mají jako dalšího koníčka vaření. Ja když mám čas, vařím strašně rád, ale někdy už nemám nápady co vařit. Takže jestli se chcete podělit o nějaké skvělé recepty pište pište rád se naučím něco nového.
P.S. jestli se to chytne přidám pár svých vyhlášených receptu

špíz ala jaryn bůček


Naposledy editováno 01.02.2009 00:15:16

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:27 | Nahoru | #61
jo vaření to je moje,akorát jsem neuměl buchty,teďˇto doháním

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:29 | Nahoru | #62
V listovým těstě je dobrej hermelín:

na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.

Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu, opět kečup a zase šunku. Polovinu těsta přehneme přes náplň a pořádně přitlačíme!!!! Potřeme vejcem a posypeme sezamovým semínkem nebo lněným. Můžete dát klidně sůl a kmín. Pečeme v horké troubě asi 15 minut.

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:32 | Nahoru | #63
Tak jeden nápad:
Od oběda zbyly šťouchaný brambory.
V kastrůlku jsem rozpustil kousek špeku. Na to jsem dal osmažit nakrájenou cibulku. Do toho jsem vysypal ty brambory a trochu opekl. A nakonec rozklepl vajíčka. Osolit,opepřit. Či přidat další koření dle chuťi.

Další variace je možná přidat párek...

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:38 | Nahoru | #64
Tohle je bomba recept: není teda přímo můjIngredience: 5 vajec, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleje, 250 ml vaječného koňaku, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva [bPostup přípravy: Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy nalijeme 3/4 těsta, do zbylého těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a nalijeme do formy. Pečeme 45-60 minut.[/b]

2 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:41 | Nahoru | #65
Tatarák na pařby kde by si to nikdo nesmíchal. Zadní kus krávy
/nebo ořech/ odblanim, neškrábu ale melu několikrát. Pak to maso umelu společně s cibulí a česnekem. Přidám žloutek, plnotučnou, kečup papriku a tabasco s worčestrem, osolim opepřim a důkladně promíchám. K tomu topinky opečený na sádle.

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:42 | Nahoru | #66

ficulin>Tohle je bomba recept: není teda přímo můjIngredience: 5 vajec, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml oleje, 250 ml vaječného koňaku, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva [bPostup přípravy: Vejce,cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Za stálého míchání přiléváme olej a vaječný likér. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Do formy nalijeme 3/4 těsta, do zbylého těsta vmícháme 1 lžíci kakaa a nalijeme do formy. Pečeme 45-60 minut.[/b]



Jednoduchý a může bejt dobrý

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 20:43 | Nahoru | #67

cort>Tatarák na pařby kde by si to nikdo nesmíchal. Zadní kus krávy
/nebo ořech/ odblanim, neškrábu ale melu několikrát. Pak to maso umelu společně s cibulí a česnekem. Přidám žloutek, plnotučnou, kečup papriku a tabasco s worčestrem, osolim opepřim a důkladně promíchám. K tomu topinky opečený na sádle.



Co to děláš??Du vyndat z mrazáku maso

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:05 | Nahoru | #68

cort> K tomu topinky opečený na sádle.



Ne se stroužkem, ale se strohem česneku Ale v tvým případě by se mohl tlouct s tím česnekem, který už máš v mixu.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:13 | Nahoru | #69
TeKilla> To je na každym, kámoš i česnek přikusuje jen tak.

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:17 | Nahoru | #70
cort> totéž jsem dělal svého času s cibulí

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:17 | Nahoru | #71
Menoly>je opravdu dobrá,hlavně není suchá

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:21 | Nahoru | #72
Něco jako katův šleh, opečeš maso jedno jaký na kousky, nesolíš jen posypeš chili. Zaleješ lečem z konzervy a stáhneš teplo pod pánví. Na druhý pánvi osmažíš mírné chleba a posypeš ho nastrouhaným eidamem. Na to kydneš to maso s lečem a přikrešješ plátkama eidamu. Až se sejra začne rozpouštět je hotovo.

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:24 | Nahoru | #73
cort> jo, kaťák rulez U nás v hospě vždycky před celohospodní dovolenou dělali extra kaťák ze všech zbytků, co tam našli Byl fakt super

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:28 | Nahoru | #74
TeKilla> Já ho můžu, /sice ne ze zbytků/ ale je to k pívu bomba.

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:34 | Nahoru | #75
nebo< dáš dvojitý alobal, potřeš olejem,dáš na kolečka nakrájený brambory a cibulku,na brambory maso,potom plátek slaniny,aby tam pustil št'ávu,kousek párku a kečup.Překlopíš alobal a zapečeš v troubě.

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:39 | Nahoru | #76
to se nám to čupr rozjelo .....zítra to sepíšu co jste všechno napsali za dobroty už se na to těším

Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:48 | Nahoru | #77
hele bacha na to..... aby nám nerupnul zip na kombinézách...

u mě to teda nehrozí, já si běžně musím dávat dvojitou gumu do trenek aby mi nepadali

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

31.1.2009 v 21:50 | Nahoru | #78

ficulin>Menoly>je opravdu dobrá,hlavně není suchá


suchou nééé

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 00:05 | Nahoru | #79
JARYN82> zkus duseny kureci kousky na pivu a medu - zni to silene,ale jeste lip to chutna :)

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 00:09 | Nahoru | #80
králík na pivu je taky delikátní

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 00:12 | Nahoru | #81

pujdeme_domu>JARYN82> zkus duseny kureci kousky na pivu a medu - zni to silene,ale jeste lip to chutna :)



chlape nahoď recept dám to potom všechno dokupy

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 00:13 | Nahoru | #82

Lucishek>králík na pivu je taky delikátní



recept sem

2 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 08:17 | Nahoru | #83
Jako nechci být kverulant, ale dát do něčeho prefabrikát Lečo, nebo dát si ke smetanové omáčce Veltlín je barbarství :) Jinak některé recepty vypadají výborně. Já mám třeba strašně rád slovenskou kapustnicu (v podstatě zelňačka s hodně fermentovanou klobásou a švestkama), nebo irské hovězí guláš na černém pivu a naprostá delikatesa pro mě - skopové v jakékoliv úpravě :)

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 09:19 | Nahoru | #84

JARYN82>pujdeme_domu>JARYN82> zkus duseny kureci kousky na pivu a medu - zni to silene,ale jeste lip to chutna :)

chlape nahoď recept dám to potom všechno dokupy



Hele ja to delam pokazdy jinak,podle toho co je zrovna po ruce,spis me slo jen o tu kombinaci pivo+med.Zkus a uvidis,vlastne to ani nemusi bejt nutne duseny.takovej ten zaklad co k tomu potrebujes je stejne vzdycky skoro stejnej,cibule,drobet zeleniny nejaky ostatni,domaci sadlo nejlip (muze bejt olej),obcas podle nalady drobet mouky na zahusteni (nekdy i smetany anebo taky ani jedno) podle chuti kazdyho drobet koreni na zaver,ale ja ho zrovna moc nedavam,protoze tim bych tu chut spis kazil..

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 09:49 | Nahoru | #85
JARYN82> Na olej do hrnce nahazeš cibuli, slaninu, paprikovou klobásu, orestuješ, zaliješ vodou, do ni naházíš zelí, brambor, masox a červenou papriku (koření).Vaříš než se brambory uvaří, pak zahustíš, pridáš smetanu na zjemnění chuti a pak přijde můj freestyle - nahazim tam všechno koření který mám rád, tj.chilly, čtyřbarevny pepř, paprika, granulovaný češnek..nu a je to

Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 10:07 | Nahoru | #86
já sem jen konzumentka mě to vaření nějak nejde

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 11:49 | Nahoru | #87
HanysRR> to byla asi narážka na mě, ale proč barbarství? Veltlín sám o sobě voní jako lipový květ, takže nevidím důvod, proč by nemohl být vhodný k nasládlé (v mém případě přímo smetanové medové) omáčce.

Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 12:45 | Nahoru | #88
Moje specialita je čínská polívka a do toho nalít citrónku a pořádně zamíchat po tom se můžu utlouct

1 reakcí na tento příspěvek Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 13:05 | Nahoru | #89
Já se hlásim, ale nějak už sem na to línej..dřív mě bavilo vymejšlet specialitky a dneska si dam radsi rohlik..

(reakce na) Kuchaři na motorkari.cz

1.2.2009 v 14:17 | Nahoru | #90

Brusíno>Já se hlásim, ale nějak už sem na to línej..dřív mě bavilo vymejšlet specialitky a dneska si dam radsi rohlik..

hele ale ta svíčková bude:_))))))))))))už mi odkapávají sliny:_)))
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist