Jihočeský KP v motokrosu – Závody třetího podniku sezony ve Voticích

Třetí závod seriálu jihočeského KP v motokrosu se jel na dobře připravené trati ve Voticích. Na start se postavilo celkem 153 jezdců a pořadatel AMK Votice dokázal celý den udržet trať ve skvělé kondici, a to bez jakéhokoli časového posunu. Zkrátka ideální scénář celého motokrosové dne. Bez práce domů odjížděl i záchranářský sbor.

Třídu 85ccm opět ovládli jezdci z Benešovska, tentokráte navíc v domácím prostředí. Plný bodový příděl si připsal Martin Smolka z MX Teamu Zahrady Maja před dalším benešovákem Vojtěchem Fantou z ČAM – HT Racing teamu. Zvlášť bodované 65ccm patřili velešínskému Jaroslavu Červovi z Action RT.

Mezi jezdci třídy Hobby MX2 bral plný počet 50 bodů Josef Oláh z Chrášťovic před Miroslavem Jackovem z týmu Wasps Racing. Oba dva si tak upevnili i vedení v průběžných výsledcích seriálu. V kategorii Hobby MX1 to bylo představení domácích jezdců. Zvítězil votický Jakub Šimák před Davidem Novákem z pořádajícího AMK Votice.

Ve Veteránech 40+ patřil závod Zdeňkovi Blábolilovi z Husqvarna Promoto RT. Jediným jezdcem, který mu dokázal sekundovat byl Vladislav Mužík z Motosportu Chýnov, který skončil druhý. Veteráni 50+ mají svého matadora Romana Skalku z Cajdašrot teamu, který opět jasně vyhrál. Druhý byl nakonec Rostislav Hlaváček, pravidelný účastník seriálu, který jezdí do jižních Čech až z Kosmonos u Mladé Boleslavi. Plný počet možných bodů si i po Voticích udržel ve zvlášť bodované třídě Veterán 60+ věčně usměvavý Miloš Neužil z SXS Racing teamu.

Prestižní třídy MX2 a MX1 (HR technik cup) jely spojené, ale bodovaly se zvlášť. Zasloužené vítězství v MX2 bral Jaroslav Strnad z týmu IDS stavby, další pódiová místa patřila mlaďasům Filipovi Křivanovi z Husqvarna Promoto RT a třetímu Davidu Votíkovi z KBS Teamu. Filip Křivan, který letos přestoupil do této třídy z kategorie 85ccm, a patří tak k vůbec nejmladším jezdcům této kategorie, zvítězil i ve zvlášť bodované třídě 125ccm. Ve řídě MX1 vyhrál systém start – cíl přední český motokrosař Rudolf Plch z Husqvarna Promoto RT před svým týmovým kolegou Martinem Fiňkem a dalším zkušeným jezdcem této třídy Matinem Häringerem ze Zalužan.

Další závod jihočeského KP v motokrosu se pojede na známé trati Ingilinka v Netolicích v sobotu, 1. června 2024. Budeme se s Vámi těšit na viděnou!

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist