Open MČR a PČR endurosprint – Druhý závod sezony uspořádali v obci Úterý

Druhý endurosprint letošního seriálu Open MČR a PČR endurosprint 2024 pokračoval v obci Úterý. Pořadatel Jiří Koutný připravil perfektní trať. Srovnal, vyčistil celou trať a nachystal nové úseky. Hned po startu byl krátký přejezd a pokračovalo se na cross test, který již tradičně zahrnoval i extrem test, hezké skoky, vypalovačky a následoval enduro test. Všechny méně nebo více prověřil jeden z výjezdů, který měl ovšem i pro slabší jezdce volbu objížďky. Počasí přálo.

V pátek probíhalo procházení testů a navečer technické a administrativní přejímky. Samotný start závodu proběhl v sobotu v 8:30, kdy odstartoval Open MČR. Okruh pro mistrák měl 25 minut a přebor odpoledne 30 minut. V neděli se startovalo opět v 8:30, kdy se na start postavil první přebor a odpoledne mistrák.

Opět nás těšil velký zájem o Přípravný podnik dětí, který odstartoval v 11:45 a účastnilo se ho 18 dětí, které byly rozděleny podle obsahu do dvou 10-ti minutových rozjížděk. Trať byla na louce, která byla jen pro ně, široká, zatáčky a děti si opravdu moc hezky zazávodily.

Hodnoceny byly tři kategorie 50, 65 a 85ccm

Letošní sezona se skládá ze dvou seriálů, a to z klasického endura a endurosprintu. Klasická soutěž neboli klasické enduro má již v České republice dlouholetou tradici a jedná se o jednu z nejtěžších soutěžních disciplín vůbec. Endurosprint je zkrácená forma endura. Rádi bychom připomenuli, že i v seriálu Open MČR a PČR enduro a endurosprint 2024 najde každý od začátečníků až po špičkové jezdce prostor pro to, aby se mohl účastnit a kvalitně poměřit síly s ostatními jezdci a kamarády.

Průběžné výsledky po druhém podniku jsou:

Open MČR E1 – Matěj Skořepa, Martin Balatka, Lukáš Hedrlín
Open MČR E2 – Ondřej Havrda, Vojtěch Sekanina, Florian Gorner
Open MČR E3 – Jakub Hedrlín, Robert Friedrich, Filip Fiala
Open MČR 40 – Miroslav Škaloud, Petr Křivánek, Jan Unger
Open MČR ženy – Zuzana Unger, Michaela Kavská, Jana Kořenková
Open MČR absolutní junior– Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Martin Balatka
Open MČR absolutní – Matěj Skořepa, Jakub Hedrlín, Ondřej Havrda

Další endurosprint pokračuje opět v obci Úterý u Plzně 25.-26.5. 2024 po dohodě pořadatelů a komise endura. Na trati se již opět pracuje, pořadatel vše chystá, rovná, tak aby bylo vše opět perfektně nachystáno. Trať nebude stejná, endurotest se pojede obráceně a možná budou i další změny. Pro úplnost dodáváme, že klasické enduro ve Mšeně na konci srpna a stejně tak i klasické enduro v Kozojedech koncem září se připravuje a obě soutěže se pojedou.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist