Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna
Mňojo píše: PlusOne> zjisti mi prosím který koření do vepřovýho masa paní domácí dává , asi si udělám vánoce dřív
¨Hehe, vylezlo z ní, že se inspirovala na Netu...dělala to podle tohole: https://receptypani...veprove-trhane-maso/ - akorát ta krkovice byla asi dvoukilová...a ženu nenapadlo ji rozdělit. Pekla v remosce asi tři hodiny, průběžně otáčela. Po otrhání zjistila, že prostředek je ještě málo, tak ho dopékala v troubě...z těch dvou kil toho bylo fakt dost, měl jsem dneska dvě bulky v práci k obědu....i ohřátý je to pořád výborný
Naposledy editováno 07.12.2020 13:25:04
1 reakcí na tento příspěvek Co žerete o vánocích
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: kerut> Tyvole, tak do voka bych nešel. Kór jestli smutně koukalo Jinak já zas nemusím tuňáka, nic mi neříká. Z ryb celkem můžu dravce, nesmrdí tolik rybinou, samozřejmě úhoře, ale to je had a bez problémů rybí filé. Mám na něj svoje úpravy a je pak špicový. A určitě nepohrdnu dobře udělaným pstroužkem, jezdíme v létě na pstruhy do Polska, Poláci je umí. Máme s naší motobandou oblíbený místo, kam na ně. Už aby ta zkurvená zima skončila...
Pstruha (i ostatní ryby z vlastních sádek) umí i na Moravě, přesněji řečeno v Sudetech
Vyzkoušeno mnohokrát a nikdy nezklamali. Rybářská bašta Vysoký Potok
Další dobrá rybárna je v Rudolticích , ale ta je o víkendech a v létě dost profláknutá, takže davy lidu.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Někde okolo Šumperka jsem na pstruhy jezdil s dědou, ale nemůžu si vzpomenout, kam a nejsem si jistý, že to byly ty Rudoltice, ale davy by odpovídaly ;)
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
PaMi píše: Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.
Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...
Hele, jsem jedinej, kdo má pocit, že dřív (myšleno za bolševika) smrděly syrečky daleko víc? Vždyť to byl smrad jak sviň, a v dnešní době skoro nic. I Věra Čáslavská kdysi vzpomínala, že vezla letadlem známým syrečky do ciziny a byl to pro ni trapas, protože smrděly i přes krabici, ve který byly zabalený?! Dnes by je člověk mohl mít v kapse a nikdo by si snad ani nevšim´...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
FJRPEPA píše: Codo> Jo takovej pořádnej stejk z tuňáka koupenej čerstvej na rybím trhu a udělanej na grilu to je ňamka, Nevýhoda je pouze cena,
Tak to jo! Jenže ať jsem u Rožmberku votravoval rybáře nebo stánkaře, stejně mi prodali hovno... furt jen Kapra si kupte pane. Možná tuňáčka strkali akorát ze známosti paničkám pod pultem za pišingr nebo za šáhnutí, kdo ví, ale na mě se prostě vysrali, lakomci
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
PlusOne píše: Tak tip na žrádlo - manželka dělala o víkendu pečené vepřové maso,které potom vidličkou "trhala"... před pečením se to obalí v koření a podleje troškou vody, jak je dopečeno, tak se to trhané maso s tím výpekem promíchá. Žrali (schválně nepíšu jedli...) jsme to nacpané v domácích bulkách spolu s listovým salátem, naloženejma okurkama a karamelizovanou cibulkou, je fajn si tu bulku máznout nějakým dresinkem nebo troškou majonézy....mlaskačka.
Jo, a máti dělává pomalu pečenou kachnu, to se ten vták akorát nasolí, nakmínuje, mrskne do pekáče, podlije trochou vody a zakryje natěsno alobalem. Trouba se načasuje na půlnoc, a peče se do rána při nějakých 100-110°, osm, devět hodin podle velikosti. Pak, na poslední cca hodinku a půl, se teplota zvýší a kačena odkryje, aby byla kůrčička. Z kachny se vypeče veškerý tuk, maso je krásně vláčné, šťavnaté, a samo odpadává od kosti. Doporučuju vyzoušet!
Trhaný maso, pomalu pečená kachnička...nóóó, přece jen nějaká změna a nápad! To by se mohlo pajšlu líbit, zejména když se k tomu krásně hodí pivečko...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
FJRPEPA píše: On takovej kebab, není taky vůbec špatnej.
Možná není špatnej, ale já čtu slovo kebab, ale vidím Merklovou, obsypaný lodě Frontexu a novodobý Vánoční trhy v evropskejch městech za betonovejma zátarasama, hlídaný ozbrojencema... už z principu nemůžu žrát symbol konce bezpečný Evropy, i kdyby to chutnalo jak mana nebeská. To už radši nějaká ta "smažená nudle", i když to chutná jak prošlý kolínka. Seru na tyhle novoty, ze kterých nekouká nic dobrýho. To raději odvolávám, co jsem odvolal, a dokurvím si zažívání brsalátem, kilem řízků, kachničkou s knedlíkem a vinnou klobásou.
Naposledy editováno 07.12.2020 20:30:40
Codo píše: Možná není špatnej, ale já čtu slovo kebab, ale vidím Merklovou, obsypaný lodě Frontexu a novodobý Vánoční trhy v evropskejch městech za betonovejma zátarasama, hlídaný ozbrojencema... už z principu nemůžu žrát symbol konce bezpečný Evropy, i kdyby to chutnalo jak mana nebeská. To už radši nějaká ta "smažená nudle", i když to chutná jak prošlý kolínka. Seru na tyhle novoty, ze kterých nekouká nic dobrýho. To raději odvolávám, co jsem odvolal, a dokurvím si zažívání brsalátem, kilem řízků, kachničkou s knedlíkem a vinnou klobásou.
Nakonec u toho stejně skončíš.
JiB píše: Pstruha (i ostatní ryby z vlastních sádek) umí i na Moravě, přesněji řečeno v Sudetech
Vyzkoušeno mnohokrát a nikdy nezklamali. Rybářská bašta Vysoký Potok
Další dobrá rybárna je v Rudolticích , ale ta je o víkendech a v létě dost profláknutá, takže davy lidu.
Jezdil jsem do Rudoltic na rybu skoro každý pátek když se to zkurvilo v Loučné nad Desnou kde jsem jezdil před tím A když se to zmrvilo i v Rudolticích, tak jsem objevil ještě něco jiného kam jezdím ted'
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: Trhaný maso, pomalu pečená kachnička...nóóó, přece jen nějaká změna a nápad! To by se mohlo pajšlu líbit, zejména když se k tomu krásně hodí pivečko...
Čoveče takový pajšl na smetaně s knedlíkem, nepohrdnu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: Tak to jo! Jenže ať jsem u Rožmberku votravoval rybáře nebo stánkaře, stejně mi prodali hovno... furt jen Kapra si kupte pane. Možná tuňáčka strkali akorát ze známosti paničkám pod pultem za pišingr nebo za šáhnutí, kdo ví, ale na mě se prostě vysrali, lakomci
Tak chtít u Rožmberka koupit od rybářů tuňáka, to je dost dobrej vtip.
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Naposledy editováno 08.12.2020 11:32:48
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: Hele, jsem jedinej, kdo má pocit, že dřív (myšleno za bolševika) smrděly syrečky daleko víc? Vždyť to byl smrad jak sviň, a v dnešní době skoro nic. I Věra Čáslavská kdysi vzpomínala, že vezla letadlem známým syrečky do ciziny a byl to pro ni trapas, protože smrděly i přes krabici, ve který byly zabalený?! Dnes by je člověk mohl mít v kapse a nikdo by si snad ani nevšim´...
Když jsem ještě dělal a bydlel v Mohelnici, bavil jsem se klukem, co v syrečkárně v Lošticích pracoval - údajně je to daný kulturama při zrání, resp. použitou metodou. Dřív tvargle dozrávaly na dřevěných policích, dneska, kvůli Unii, na nerezu. A většinou je dobrý ty, co koupíš, nechat ještě tak týden dozrát. Pak si užiješ chuti i smradu
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Din00 píše: PlusOne> To je ono, díky :)
Není zač. Jsem ze Šumperka nějakých patnáct let pryč, ještě tak deset let zpět jsem tam na pstruha byl, a byl výbornej - davy byly taky, bez zamluvenýho místa v pátek večer většinou bez šance V okolí to bylo celkem vyhlášené, tak by to snad ještě mohlo fungovat....
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Din00 píše: PlusOne> Mělo by fungovat pořád. Já jsem pryč skoro 20 let, v dětství to vše vypadalo jinak a už si holt nepamatuju každou prdel okolo a co se kde dělo
Abysme tak nakonec zjistili, že se známe Poslední dobou se mi to stává jaksi často...
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
maco píše: Čoveče takový pajšl na smetaně s knedlíkem, nepohrdnu
A co plíčky na smetaně?!!! Předloni jsem je objevil v jedný luxusnější restauračce u silnice, stály skoro dvě kila(!!!) , ale dal jsem ty prachy za tu vzácnost a pak jsem žral a žral...byl toho plnej velkej talíř, knedlíky byly domácí a akorát a bylo to skvělý!! Tak to je taky sen
PlusOne píše: Když jsem ještě dělal a bydlel v Mohelnici, bavil jsem se klukem, co v syrečkárně v Lošticích pracoval - údajně je to daný kulturama při zrání, resp. použitou metodou. Dřív tvargle dozrávaly na dřevěných policích, dneska, kvůli Unii, na nerezu. A většinou je dobrý ty, co koupíš, nechat ještě tak týden dozrát. Pak si užiješ chuti i smradu
Bez dozrání to vůbec nejde žrat... tak nerez, jo? Nevím, že by se kdy kdo dřív otrávil syrečkama. Takže to zas nějakej zkurvenej úředník zaúřadoval
Naposledy editováno 08.12.2020 14:43:41
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: A co plíčky na smetaně?!!! Předloni jsem je objevil v jedný luxusnější restauračce u silnice, stály skoro dvě kila(!!!) , ale dal jsem ty prachy za tu vzácnost a pak jsem žral a žral...byl toho plnej velkej talíř, knedlíky byly domácí a akorát a bylo to skvělý!! Tak to je taky sen
Plíčky na smetaně jsem jako jeden z mála v rodině mohl....ve školní jídelně jsem byl za exota, páč to nikdo nechtěl žrát, ale mě bylo jedno, co to je, hlavně, když to chutná Jedl bych je i teď, ale z hospod se tahle dobrota vytratila, a moja to doma vařit odmítá....
Jinak si myslím, že maco myslí přesně tohle...plíčky, pajšl....prostě to samý jídlo, jen jinak nazvaný. U nás se tomu říkalo ofiko plíčky, ale byl to pajšl Někdo k tomu přidává jazyk a srdíčko, pak je to teda jen pajšl
Naposledy editováno 08.12.2020 15:44:19
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
PlusOne píše: Plíčky na smetaně jsem jako jeden z mála v rodině mohl....ve školní jídelně jsem byl za exota, páč to nikdo nechtěl žrát, ale mě bylo jedno, co to je, hlavně, když to chutná Jedl bych je i teď, ale z hospod se tahle dobrota vytratila, a moja to doma vařit odmítá....
Jinak si myslím, že maco myslí přesně tohle...plíčky, pajšl....prostě to samý jídlo, jen jinak nazvaný. U nás se tomu říkalo ofiko plíčky, ale byl to pajšl Někdo k tomu přidává jazyk a srdíčko, pak je to teda jen pajšl
Opravdu dobře udělaný plíčky jsou chuťovej orgasmus. Když jsem se jima v tý restauračce cpal, můj baťůžek mě poočku sledovala (plíčky by prý ani náhodou...!), až nevydržela a ochutnala a prohlásila, že si je asi měla dát taky... větší pochvala pro tohle jídlo snad není
Jinak je fuk, jak se tomu kde říká - tady u nás odjaktěživa plíčky, jinde třeba pajšl... to je fuk. Stejně už je nikde nemaj Vytratilo se tolik skvělejch jídel...namátkově na smetaně taky ledvinky nebo slezinky...bože, dřív to byly nejlevnější jídla, dnes zcela nesehnatelný, protože kurva nová doba a móda ze Západu, že vnitřnosti jsou ekl. Taková krávovina. Hlavně že půlka národa žere ty nestravitelný, nerozložitelný McHnusy a zalejvaj to přeslazenou krkavou americkou vodou. Tfuj
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Naposledy editováno 08.12.2020 19:58:11
1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Čau, Tom
2 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích
Codo píše: až nevydržela a ochutnala a prohlásila, že si je asi měla dát taky...
Moje žena v těchdle případech říká "To je dobrý. Škoda, že to nejím"
Plíčky, u nás teda dycky pajšl, dělala babička a já ho měl moc rád. Co babička umřela jsem pajšl neměl