globalmoto_kveten





Téma: Co žerete o vánocích
3.12.2020 v 13:43
Pomalu jsou tady vánoční svátky a Novej rok. Jako obvykle mě jímá hrůza z těch všech věcí okolo a z vymejšlení dárků. Nikdy mi to nešlo. Pro mě za mě by mi stačil klid, dobrá bašta, něco kvalitních lihovin a dobrýho piva či vína a stromeček, aby to doma pěkně vonělo. Jenže to zas bude stejný, jako každej rok. Tak to nějak musím překlepat.
Když už ale rád žeru (a určitě nejsem jedinej, kdo to má stejně), docela by mě zajímaly nějaký tipy na tyhlety přicházející svátky. Jasně že nemyslím takový "objevy" jako je ryba nebo řízek se salátem nebo cukroví. Zplundorovat si pajšl po třech dnech řízků umí každej. Ale někdo má určitě i jiný nápady, zvyky a oblíbený tipy na jídla nebo zaručený recepty.
Tak sem s nima, ať je letos nějaká změna

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

7.12.2020 v 19:56 | Nahoru | #1

PaMi píše: Ty z Loštic jsou nejlepší. Ovšem na různé tepelné úpravy mi jich přijde llíto. Ty se mají nechat vyzrát, a potom jenom mírně opepřit, trochu papriky, a čerstvý chleba s máslem. No a samozřejmě podlít dobrým pivem.
Na všechno ostatní se dají použít i ty německé.
Akorát mě sere, že ty loštické jsou čímdál menší, a dražší. Njn...



Hele, jsem jedinej, kdo má pocit, že dřív (myšleno za bolševika) smrděly syrečky daleko víc? Vždyť to byl smrad jak sviň, a v dnešní době skoro nic. I Věra Čáslavská kdysi vzpomínala, že vezla letadlem známým syrečky do ciziny a byl to pro ni trapas, protože smrděly i přes krabici, ve který byly zabalený?! Dnes by je člověk mohl mít v kapse a nikdo by si snad ani nevšim´...

1 reakcí na tento příspěvek (reakce na) Co žerete o vánocích

8.12.2020 v 11:37 | Nahoru | #2

Codo píše: Hele, jsem jedinej, kdo má pocit, že dřív (myšleno za bolševika) smrděly syrečky daleko víc? Vždyť to byl smrad jak sviň, a v dnešní době skoro nic. I Věra Čáslavská kdysi vzpomínala, že vezla letadlem známým syrečky do ciziny a byl to pro ni trapas, protože smrděly i přes krabici, ve který byly zabalený?! Dnes by je člověk mohl mít v kapse a nikdo by si snad ani nevšim´...



Když jsem ještě dělal a bydlel v Mohelnici, bavil jsem se klukem, co v syrečkárně v Lošticích pracoval - údajně je to daný kulturama při zrání, resp. použitou metodou. Dřív tvargle dozrávaly na dřevěných policích, dneska, kvůli Unii, na nerezu. A většinou je dobrý ty, co koupíš, nechat ještě tak týden dozrát. Pak si užiješ chuti i smradu
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit nebo registrovat.


TOPlist